r
Nosalty Logó

Bread and butter pudding dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Bread and butter pudding dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5965 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9649.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    2378 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    4316 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.6 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    1213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2358 micro
Összesen 5965 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérszeleteket átlósan félbevágjuk.
  2. Egy nagy jénai tálat kikenünk vastagon a vajjal.
  3. Minden kenyérszeletet megkenünk vajjal és egy sort lerakunk, kicsit fedve egymást.
  4. A diós cukorba beletesszük a fahéjat és a citromhéjat, és alaposan megszórjuk vele a kenyérszeleteket.
  5. Erre rádobáljuk a gyümölcsöt és a mazsolát. (Én szeletelt őszibarackot használtam.)
  6. Ezután megint vajas kenyér, diós cukor és gyümölcs. A tetejénkenyérnek kell lenni, persze vajjal felül. Ettől lesz majd ropogós a teteje.
  7. Egy tálban elkeverjük a tojást, cukrot, tejet és a citromlevet. Ha a cukor elolvadt benne, akkor ráöntjük az egészet a kenyér tetejére. Óvatosan lenyomkodjuk egy picit, és hagyjuk, hogy a kenyér jól megszívja magát.
  8. Ekkor begyújtjuk a sütőt 200 C-ra, majd ha meleg betesszük a sütit és 10 percig 200-on, majd lecsökkentjük 170-re és addig sütjük, amíg aranysárga és ropogós nem lesz a teteje, kb 30-40 perc.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4710
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Tálalhatjuk vanília fagylalttal, tejszínhabbal vagy csak porcukorral megszórva. Én most egy kis fagylaltot tettem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ennek a sütinek az alapja eredetileg a UK-ból származik kb. 1723-ból, közel 300 éves recept, ami csak vajaskenyérből, tejből, tojásból, vaníliából és fahéjból állt. A hosszú idők folyamán rengeteg változata született meg. Én is így variáltam az én ízlésemre. Szoktam még túróval, mákkal, vagy egyszerűen csak valamilyen gyümölccsel készíteni. Ami éppen van otthon. Nagyon egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...