Bread and butter pudding dióval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
995
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
700g toast kenyér1918 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
5965
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
22.8g toast kenyér63 kcal
-
3.3g vaj23 kcal
-
32.6g tej18 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
3.3g dió21 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
12.4g őszibarack5 kcal
-
0.7g mazsola2 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
Összesen
194
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1608.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.6 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 146.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
995
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.7 g
Zsír
-
Összesen 242.6 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 1505 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9649.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 314 mg
-
Kálcium 2378 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 531 mg
-
Foszfor 2044 mg
-
Nátrium 4316 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 783.6 g
-
Cukor 469 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 879.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1382 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 876 micro
-
Kolin: 1213 mg
-
Retinol - A vitamin: 1307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 279 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2358 micro
Összesen
5965
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
-
1 l tej
-
7 db tojás
-
fahéj ízlés szerint
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A kenyérszeleteket átlósan félbevágjuk.
- Egy nagy jénai tálat kikenünk vastagon a vajjal.
- Minden kenyérszeletet megkenünk vajjal és egy sort lerakunk, kicsit fedve egymást.
- A diós cukorba beletesszük a fahéjat és a citromhéjat, és alaposan megszórjuk vele a kenyérszeleteket.
- Erre rádobáljuk a gyümölcsöt és a mazsolát. (Én szeletelt őszibarackot használtam.)
- Ezután megint vajas kenyér, diós cukor és gyümölcs. A tetejénkenyérnek kell lenni, persze vajjal felül. Ettől lesz majd ropogós a teteje.
- Egy tálban elkeverjük a tojást, cukrot, tejet és a citromlevet. Ha a cukor elolvadt benne, akkor ráöntjük az egészet a kenyér tetejére. Óvatosan lenyomkodjuk egy picit, és hagyjuk, hogy a kenyér jól megszívja magát.
- Ekkor begyújtjuk a sütőt 200 C-ra, majd ha meleg betesszük a sütit és 10 percig 200-on, majd lecsökkentjük 170-re és addig sütjük, amíg aranysárga és ropogós nem lesz a teteje, kb 30-40 perc.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x25x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4710
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Ajánló
Tálalhatjuk vanília fagylalttal, tejszínhabbal vagy csak porcukorral megszórva. Én most egy kis fagylaltot tettem mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
pussycat
150 recept
Ennek a sütinek az alapja eredetileg a UK-ból származik kb. 1723-ból, közel 300 éves recept, ami csak vajaskenyérből, tejből, tojásból, vaníliából és fahéjból állt. A hosszú idők folyamán rengeteg változata született meg. Én is így variáltam az én ízlésemre. Szoktam még túróval, mákkal, vagy egyszerűen csak valamilyen gyümölccsel készíteni. Ami éppen van otthon. Nagyon egyszerű és finom.