Brazil répatorta (Bolo de cenoura)
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A piskótához
-
260 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 ek sütőpor
-
200 g cukor
-
300 g sárgarépa
-
110 ml napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
3 ek tejföl
-
1 ek vaj
A mázhoz
-
1 ek vaj
-
400 g sűrített tej (cukrozott)
-
40 g cukrozatlan kakaópor
-
30 g csokoládédara
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
33g finomliszt118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
14g napraforgó olaj122 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
2g vaj13 kcal
A mázhoz
-
2g vaj13 kcal
-
161 kcal
-
11 kcal
-
20 kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
260g finomliszt946 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
110g napraforgó olaj972 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
14g vaj100 kcal
A mázhoz
-
14g vaj100 kcal
-
1284 kcal
-
91 kcal
-
30g csokoládédara164 kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
12.6g cukor49 kcal
-
18.8g sárgarépa7 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
3.8g tejföl7 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
A mázhoz
-
0.9g vaj6 kcal
-
25.1g sűrített tej (cukrozott)81 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
1.9g csokoládédara10 kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 650.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.9 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 1161 micro
-
β-karotin 2780 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 90.2 g
Zsír
-
Összesen 211 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 774 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5202.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 1482 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 461 mg
-
Foszfor 2081 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 686.9 g
-
Cukor 448 mg
-
Élelmi rost 31 mg
Víz
-
Összesen 535.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3024 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 855 mg
-
Retinol - A vitamin: 785 micro
-
α-karotin 9286 micro
-
β-karotin 22244 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1488 micro
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 583 micro
-
β-karotin 1396 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Elkészítés
A piskótához
- A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Turmixgépbe tesszük a cukorral, olajjal és a tojásokkal, majd teljesen sima állagúra dolgozzuk.
- Egy tálba öntjük a répás keveréket, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport és sót. Kézi habverővel egységesre keverjük és hozzáadjuk a tejfölt is.
- Kivajazunk egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbát végzünk.
- A piskótát 10 perc pihentetés után fejjel lefelé egy sütőrácsra borítjuk, ahol hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz
- A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a sűrített tejet és a kakaóport is. Egy habverővel csomómentesre keverjük, majd közepes lángon elkezdjük főzni. Egy spatulával folyamatosan kevergetve egészen sűrűre főzzük. Ha esetleg csomós lenne, simára turmixoljuk. Tálalás előtt hagyjuk 5-10 percet hűlni.
- A csokiszószt a kihűlt piskótára öntjük, majd elegyengetjük a tetején. Megszórjuk tortadarával és szeletekre vágva tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 50 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A brazil répatorta teljesen szembemegy minden konvencióval és szokással, amit az általunk jobban ismert amerikai verzió felállított: tésztájában semmilyen fűszer és olajos mag nincs, illetve a tetejét sem krémsajt vonja be, hanem sűrű és dekadens csokoládészósz. De ami mégis a legérdekesebb tulajdonsága, hogy a zöldséget nem reszelve, hanem turmixolva használja. Ettől egyrészt szuperegyszerű és maceramentes, másrészt lehengerlően puha és szaftos piskótát kapunk.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!