r
Nosalty Logó

Bourbon-be áztatott mazsolás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
McSüti
Bourbon-be áztatott mazsolás répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

Összesen 4146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

Összesen 300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1868 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    6195 micro
  • β-karotin
    14946 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 4146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. Sütés előtti nap a mazsolákat vágjuk félbe, majd 24 órára áztassuk be a bourbonbe (épp, hogy ellepje).
  2. A zabpehelylisztet összekeverjük a cukorral, gyömbérporral, fahéjjal, szódabikarbónával.
  3. A répát (apró lyuk) és almát (nagyobb lyuk) lereszeljük, majd hozzáöntjük a felvert tojásokat, narancs reszelt héját, narancs levét, olajat.
  4. A száraz és nedves alapanyagokat összekeverjük, majd végül hozzáadjuk a beáztatott mazsolát (bourbonnel együtt) és a chocolate chipset. Összekeverjük, majd a masszát egy kivajazott, kilisztezett (zabpehelyliszt) tálba öntjük. Használhatunk tortaformát avagy négyszögletes (23x13 cm) tálat.
  5. 190 Celsius fokon 30-35 percig avagy tűpróbáig sütjük. (Én 165 Celsius fokon sütöttem egy órán keresztül elkerülve a megégést, és tűpróbáztam.)

krém

  1. A vajat és krémsajtot a sütés elején vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen.
  2. A puha vajat és krémsajtot habosra keverjük a porcukorral. Ízlés szerint adjunk (vagy ne adjunk) citromlevet a krémhez. Amikor a torta kihűlt, díszítsük a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2037
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
McSüti 12 recept

Korábban láttam egy gluténmentes répatorta receptet.... gondoltam, módosítok kicsit rajta. Az eredmény magáért beszélt. 

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...