r
Nosalty Logó

Bostoni krémtorta kicsit másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bostoni krémtorta kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A csoki ganache

Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A csoki ganache

Összesen 5745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A csoki ganache

Összesen 334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.5 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3487.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.2 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2824 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 5745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A csoki ganache

Elkészítés

A tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. Fontos, hogy nagyobb falú sütőformát használjunk!(püspökkenyér forma)
  2. Egy edényben alacsony hőfokon keverjük össze a vajat és a tejet, majd forraljuk fel.
  3. Egy másik tálban verjük fel a tojást a cukorral, vaníliával, ha ez megvan, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és jól keverjük el.
  4. A felforralt tejet a tálba öntjük a többi hozzávalóhoz, és eldolgozzuk.
  5. A tésztát a sütőpapírral bélelt formába öntjük, és berakjuk a sütőbe. Kb. 40 percig kell sütni, de azért érdemes ránézni párszor. Ha a teteje már szép aranybarna, akkor le kell fedni alufóliával.
  6. Ha megsült, kiszedjük a formából, és a közepe felé (egy kicsit a tetejéhez közelebb) vízszintesen elvágjuk. Akár szét is lehet szedni, hogy jobban hűljön.

A krém

  1. Összekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a sót és a kukoricakeményítőt.
  2. Egy edényben összekeverjük a habtejszínt és a tojásos keveréket, majd addig főzzük, amíg pudingos állagot kapunk.
  3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a vanília kivonatot. Addig keverjük, amíg vaj el nem olvad. Ezt követően letakarjuk folpackkal, és hagyjuk pihenni.
  4. Ha kihűlt a tészta és a krém is, akkor megkenjük a tészta alsó felét, majd rátesszük a tetejét. (Nem baj, ha egy kicsit kifolyik.)

A csoki ganache

  1. Egy edénybe felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük.
  2. Ha kihűlt, ráborítjuk a süti tetejére, esetleg oldalára. Megvárjuk, amíg megszilárdul, betehetjük a hűtőbe is, és már fogyaszthatjuk is :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 600
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta ki akartam próbálni a bostoni krémtortát, viszont csak püspökkenyér forma volt itthon, így hát egy kicsit újragondoltam :)

Hozzávalók

A tészta

A krém

A csoki ganache

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...