Bostoni krémtorta kicsit másképp
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tészta
-
44g finomliszt160 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
18g margarin129 kcal
-
24g tej13 kcal
-
0 kcal
A krém
-
12g tojássárgája39 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
23 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
64g habtejszín187 kcal
A csoki ganache
-
34g étcsokoládé186 kcal
-
36g habtejszín105 kcal
Összesen
1149
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tészta
-
220g finomliszt801 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
90g margarin645 kcal
-
120g tej67 kcal
-
0 kcal
A krém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
114 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
320g habtejszín934 kcal
A csoki ganache
-
170g étcsokoládé928 kcal
-
180g habtejszín526 kcal
Összesen
5745
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tészta
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.8g tojás16 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
5.2g margarin37 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
A krém
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vanília kivonat0 kcal
-
1.7g kukoricakeményítő7 kcal
-
1.7g margarin12 kcal
-
18.6g habtejszín54 kcal
A csoki ganache
-
9.9g étcsokoládé54 kcal
-
10.5g habtejszín31 kcal
Összesen
334
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 697.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.6 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 109.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 565 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
1149
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 79.6 g
Zsír
-
Összesen 343.5 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1940 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3487.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1520 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 593.2 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 546.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2920 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 405 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 1183 mg
-
Retinol - A vitamin: 2824 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1129 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1723 micro
Összesen
5745
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
A tészta
-
22 dkg finomliszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
90 g margarin
-
120 ml tej
-
1 teáskanál vanília kivonat
A krém
-
3 db tojássárgája
-
7 ek cukor
-
1 csipet só
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
-
30 g margarin
A csoki ganache
-
170 g étcsokoládé
-
180 ml habtejszín
Elkészítés
A tészta
- A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. Fontos, hogy nagyobb falú sütőformát használjunk!(püspökkenyér forma)
- Egy edényben alacsony hőfokon keverjük össze a vajat és a tejet, majd forraljuk fel.
- Egy másik tálban verjük fel a tojást a cukorral, vaníliával, ha ez megvan, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és jól keverjük el.
- A felforralt tejet a tálba öntjük a többi hozzávalóhoz, és eldolgozzuk.
- A tésztát a sütőpapírral bélelt formába öntjük, és berakjuk a sütőbe. Kb. 40 percig kell sütni, de azért érdemes ránézni párszor. Ha a teteje már szép aranybarna, akkor le kell fedni alufóliával.
- Ha megsült, kiszedjük a formából, és a közepe felé (egy kicsit a tetejéhez közelebb) vízszintesen elvágjuk. Akár szét is lehet szedni, hogy jobban hűljön.
A krém
- Összekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a sót és a kukoricakeményítőt.
- Egy edényben összekeverjük a habtejszínt és a tojásos keveréket, majd addig főzzük, amíg pudingos állagot kapunk.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a vanília kivonatot. Addig keverjük, amíg vaj el nem olvad. Ezt követően letakarjuk folpackkal, és hagyjuk pihenni.
- Ha kihűlt a tészta és a krém is, akkor megkenjük a tészta alsó felét, majd rátesszük a tetejét. (Nem baj, ha egy kicsit kifolyik.)
A csoki ganache
- Egy edénybe felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük.
- Ha kihűlt, ráborítjuk a süti tetejére, esetleg oldalára. Megvárjuk, amíg megszilárdul, betehetjük a hűtőbe is, és már fogyaszthatjuk is :)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 600
- Feltöltés dátuma: 2018. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Régóta ki akartam próbálni a bostoni krémtortát, viszont csak püspökkenyér forma volt itthon, így hát egy kicsit újragondoltam :)