r
Nosalty Logó

Bostoni krémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Bostoni krémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

Összesen 3162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3126.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.6 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 3162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a tejszínnel, cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival habosra keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadagoljuk a tejszínes tojássárgáját és a fehérjehabot adagonként spatulával óvatosan összeforgatva.
  4. A tésztát két, kivajazott, kilisztezett, alján sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformában elosztjuk, és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra tesszük, teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Felforrósítjuk a tejet.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel, majd ráöntjük a forró tejet, simára keverjük.
  3. Ha sima, visszaöntjük a forralóedénybe, és kis tűzön besűrítjük.
  4. Folpackkal letakarva lehűtjük, hűtőbe tesszük.

Csokimáz

  1. A tejszínt felforrósítjuk és az összetört étcsokoládét beletesszük, addig keverjük, míg sima krémet nem kapunk.

Összeállításhoz

  1. A kihűlt piskótalapokat ecsettel átitatjuk tojáslikőrrel.
  2. Az egyik lapra egyenletesen felvisszük a lehűlt, vaníliás krémet, majd a másikkal lefedjük úgy, hogy a tojáslikőrös oldala legyen belül, a krémmel érintkezve.
  3. A folyékony csokimázat egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején, és hűtőbe tesszük, akár egy egész éjszakára is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x6 x 2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2048
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bostoni krémes torta
Évi néni 1830 recept

Húsvét táján láttam a TV-ben elkészíteni Stahl Judittól, de nem hallottam a nevét, így erősen utána kellett keressek a receptnek, de megtaláltam. Nagyon finom, ám nagyon "bűnös" édesség, tehát ki kellett próbálnom. Így utólag annyit módosítanék rajta, hogy kisebb formában sütném, mert a tészta nem lett túl vastag a 24 cm-es tortaformában. Szerintem 20 cm-es is jól megfelel erre a célra. 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...