Bostoni krémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
12g finomliszt44 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
33 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
Krém
-
30g tej17 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
18 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
11 kcal
Csokimáz
-
10g habtejszín29 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
Összeállításhoz
-
10g tojáslikőr34 kcal
Összesen
317
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
120g finomliszt437 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
90g gyümölcscukor331 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Krém
-
300g tej168 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g gyümölcscukor184 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
114 kcal
Csokimáz
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összeállításhoz
-
100g tojáslikőr336 kcal
Összesen
3162
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
9g finomliszt33 kcal
-
24.8g tojás31 kcal
-
6.8g gyümölcscukor25 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g habtejszín11 kcal
Krém
-
22.6g tej13 kcal
-
4.5g tojássárgája15 kcal
-
3.8g gyümölcscukor14 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
Csokimáz
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
7.5g étcsokoládé41 kcal
Összeállításhoz
-
7.5g tojáslikőr25 kcal
Összesen
239
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
317
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.7 g
Zsír
-
Összesen 128.7 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3126.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 761 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1246 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.6 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 396.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 1384 mg
-
Retinol - A vitamin: 1098 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2170 micro
Összesen
3162
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
12 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
9 dkg gyümölcscukor
-
1 db vanília
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
50 ml habtejszín
Krém
-
3 dl tej
-
3 db tojássárgája
-
5 dkg gyümölcscukor
-
1 db vanília
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Csokimáz
-
1 dl habtejszín
-
10 dkg étcsokoládé
Összeállításhoz
-
1 dl tojáslikőr
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját a tejszínnel, cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival habosra keverjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadagoljuk a tejszínes tojássárgáját és a fehérjehabot adagonként spatulával óvatosan összeforgatva.
- A tésztát két, kivajazott, kilisztezett, alján sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformában elosztjuk, és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Rácsra tesszük, teljesen kihűtjük.
Krém
- Felforrósítjuk a tejet.
- A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel, majd ráöntjük a forró tejet, simára keverjük.
- Ha sima, visszaöntjük a forralóedénybe, és kis tűzön besűrítjük.
- Folpackkal letakarva lehűtjük, hűtőbe tesszük.
Csokimáz
- A tejszínt felforrósítjuk és az összetört étcsokoládét beletesszük, addig keverjük, míg sima krémet nem kapunk.
Összeállításhoz
- A kihűlt piskótalapokat ecsettel átitatjuk tojáslikőrrel.
- Az egyik lapra egyenletesen felvisszük a lehűlt, vaníliás krémet, majd a másikkal lefedjük úgy, hogy a tojáslikőrös oldala legyen belül, a krémmel érintkezve.
- A folyékony csokimázat egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején, és hűtőbe tesszük, akár egy egész éjszakára is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x6 x 2
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2048
- Feltöltés dátuma: 2017. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Húsvét táján láttam a TV-ben elkészíteni Stahl Judittól, de nem hallottam a nevét, így erősen utána kellett keressek a receptnek, de megtaláltam. Nagyon finom, ám nagyon "bűnös" édesség, tehát ki kellett próbálnom. Így utólag annyit módosítanék rajta, hogy kisebb formában sütném, mert a tészta nem lett túl vastag a 24 cm-es tortaformában. Szerintem 20 cm-es is jól megfelel erre a célra.