- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
6g sertészsír54 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
12 kcal
-
10g paradicsom2 kcal
-
50g víz0 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
155 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
70g tepertő530 kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
60g sertészsír541 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
8g só0 kcal
-
0 kcal
-
150g sűrített paradicsom123 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
500g víz0 kcal
-
600g főtt tojás930 kcal
-
500g sütnivaló kolbász1545 kcal
-
1000g kenyér2740 kcal
-
700g tepertő5299 kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
1.6g sertészsír14 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
13.3g víz0 kcal
-
15.9g főtt tojás25 kcal
-
13.3g sütnivaló kolbász41 kcal
-
26.5g kenyér73 kcal
-
18.6g tepertő141 kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1930.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 1283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 180.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4572 micro
-
Lut-zea 271 micro
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 376.9 g
Zsír
-
Összesen 851.5 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 2600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19305.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 623 mg
-
Kálcium 1708 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 637 mg
-
Foszfor 3418 mg
-
Nátrium 12826 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 633.5 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1804.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1050 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 798 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1191 micro
-
Kolin: 2365 mg
-
Retinol - A vitamin: 888 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 1877 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 45719 micro
-
Lut-zea 2708 micro
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1213 micro
-
Lut-zea 72 micro
Hozzávalók
-
4 ek sertészsír
-
15 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál só
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
15 dkg sűrített paradicsom
Elkészítés
- Felhevítjük a zsírt, hozzáadjuk a lisztet, és félbarnára sütjük. (Rántás.)
- Levesszük a tűzről a rántást, és hozzákeverjük a paprikát (ízlés szerint sózzuk, és teszünk bele csípős paprikát is), majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük vízzel.
- Folyamatos keverés mellett felforraljuk. Csak annyi vizet adunk hozzá, hogy mártás állagú legyen. Hámozott, érett paradicsomot szeletelhetünk bele, majd tovább forraljuk legalább 20 percig.
- Tálaláskor a tálalóedénybe főtt, hámozott tojást és sült kolbász szeleteket helyezhetünk. Ízlés szerint tepertő is fogyasztható hozzá, avagy csak kenyér is mártogatható.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5188
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A Dráva menti horvátság vasárnapi népi eledele. A Dráva menti horvát népcsoport Somogy és Baranya megyék déli sávjában, a horvát-magyar határfolyó mentén él (A 17 - 18. században Somogy megye északi, Balaton melletti részein is sok horvát falu volt.) Itt, a középkori magyar-horvát etnikai határ mentén a Dráva mocsarai és erdei védelmében több kutató feltételezése szerint elképzelhető, hogy az Árpád-kori horvát népesség egy része - a somogyi magyarsághoz hasonlóan - átvészelhette a török hódoltság idejét. Bizonyos azonban, hogy a 17. század végén, illetve a 18. században ez a horvát népcsoport is bőven kapott utánpótlást a túlparti Szlavóniából, sőt Bosznia horvát vidékeiről is, amit igazol az is, hogy nyelvjárás szempontjából nem egységesek, mind a sto, mind a kaj nyelvjárást beszélő falvaik is vannak. A Pécs környéki falvakban (és egykor Pécsett is) élő bosnyák - horvát népcsoport, mint neve is elárulja (bosnyák = Bosznia lakója), Boszniából, a kutatók megállapítása szerint, annak is középső, részben még ma is horvátok által lakott tájairól származik. Egy részük már a török hódoltság idején letelepedett Baranya megyének ezen a táján, de a 17. század végén s a 18. század elején újabb csoportok csatlakoztak hozzájuk, miután a Habsburgok Bosznia felszabadítására irányuló kísérlete nem sikerült. Letelepítésükben szerepet játszott Radonay Mátyás Ignác pécsi püspök (1687-1703) is, aki így kívánta növelni egyházmegyéjében a katolikus népesség arányát. (Forrás: sulinet)