r
Nosalty Logó

Borzas Kata Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Borzas Kata Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5476.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    2423 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 4566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarint is hozzádolgozzuk.
  2. A lisztbe keverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd a margarinos krémbe szitáljuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  3. 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Lisztezett munkafelületen az egyik darabot 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd óvatosan belehelyezzük az előre, sütőpapírral ellátott tepsibe.
  4. Tetejét megkenjük 4 evőkanál lekvárral. A másik darab tésztát is ugyanakkorára nyújtjuk, és a tetejére helyezzük.
  5. A második lap tetejét is megkenjük a maradék lekvárral, majd a tetején óvatosan eloszlatjuk a diós habot. A harmadik tésztarészt a diós hab tetejére reszeljük.
  6. 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A tojások fehérjét habbá verjük, apródonként hozzá adagolva a porcukrot, majd óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk a darált diót.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 × 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6103
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Ajánló

A lekvárt én ki szoktam keverni egy kevés rummal. Nagyon finom ízt ad neki. Gyermekek is fogyaszthatják, mert sütés közben az alkohol elillan.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A linzer... a dió... nálunk mindenek felett. Gyermekkoromat idézi... nagyon szeretjük. Nem időigényes és nagyon finom.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...