Borsós egytál szalonnaropogóssal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A borsós egytálhoz
-
125g cukorborsó49 kcal
-
250g újkrumpli154 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g alaplé1 kcal
Tálaláshoz
-
0 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
23g snidling7 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
527
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A borsós egytálhoz
-
500g cukorborsó197 kcal
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g alaplé3 kcal
Tálaláshoz
-
0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
90g snidling27 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
2108
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A borsós egytálhoz
-
23.1g cukorborsó9 kcal
-
46.1g újkrumpli28 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
4.6g bacon18 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g alaplé0 kcal
Tálaláshoz
-
0 kcal
-
2.3g sajt8 kcal
-
4.2g snidling1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
97
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1116.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 362.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 1638 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1517 micro
Összesen
527
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 84.4 g
Zsír
-
Összesen 112.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 955 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4465.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 882 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1535 mg
-
Nátrium 1512 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1451.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1365 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 528 mg
-
D vitamin: 185 micro
-
K vitamin: 700 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 563 micro
-
Kolin: 825 mg
-
Retinol - A vitamin: 813 micro
-
α-karotin 207 micro
-
β-karotin 6551 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6069 micro
Összesen
2108
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A borsós egytálhoz
- Az újburgonyát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük, majd sós vízben leforrázuk. (Feltesszük főni, de csak addig, amíg felforr vele a víz, utána leöntjük a főzővizet - így lesz elég a kevés folyadék az étel elkészítéséhez és készül el hamarabb a krumpli!)
- A bacont felkockázzuk és kisütjük. Kiszedjük egy tálba, félretesszük.
- A visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat, majd beletesszük a krumplit, és elkezdjük pirítani. 5-10 percig rázogatva, kevergetve sütjük.
- A finomra vágott hagymát és a kifejtett borsót a krumplihoz adjuk, összeforgatjuk.
- Ízlés szerint fűszerezzük, rászórjuk a cukrot is, ráöntjük a folyadékot, és lefedve - olykor átkeverve - addig pároljuk, amíg megpuhul a borsó és a krumpli is. (A krumplit én nem főztem elő, így nekem több folyadékra volt szükségem az étel elkészítéséhez, 0,5 -1 dl folyadékra.)
- Az elkészült ételre szórjuk a finomra vágott petrezselymet és metélőhagymát.
- 4 lyukat készítünk az ételben, és beleütjük a tojásokat, majd lassú tűzön átsütjük őket. Természetesen külön edényben is megsüthető a tükörtojás.
- Melegen tálaljuk az ételt, pirospaprikával megszórva a tojásokat, a bacont az étel tetejére szórva. Reszelt sajtot is kínálhatunk hozzá.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 17170
- Feltöltés dátuma: 2012. június 20.
Ajánló
Finom, könnyű, száraz fehérbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Burjánzik a kertben a zöldborsó és olyan ételeket kerestem amiben új formában tudom tálalni a családnak. 2003-as konyhamagazinban bukkantam erre a receptre, és készítettem el tegnap vacsorára. Hot Plate edényben készült, de az eredeti recept normál, fedővel rendelkező teflonserpenyőre szól. Fűszerekkel tovább bolondítható az ízvilág. :) Elkészítési idő: 1 óra 20 perc