Bőrös sült karaj Jamie Olivertől
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g csontos sertéskaraj638 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
2 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
6 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
Összesen
728
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
2000g csontos sertéskaraj2550 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g rozmaring8 kcal
-
9 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
40g balzsamecet35 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g halványító zeller25 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
Összesen
2912
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
76.4g csontos sertéskaraj97 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.1g édesköménymag0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.5g balzsamecet1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
7.6g halványító zeller1 kcal
-
6.5g sárgarépa2 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
Összesen
109
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.2 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1485.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 830 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 382.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3255 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
728
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 316.6 g
Zsír
-
Összesen 153.1 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1035 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5943.8 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 511 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 3320 mg
-
Nátrium 1094 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1529.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1341 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 315 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 102 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 874 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 13018 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 899 micro
Összesen
2912
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 201 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
2 kg csontos sertéskaraj
-
0.5 ek édesköménymag
-
5 gerezd fokhagyma
-
8 ek balzsamecet
-
4 db babérlevél
-
2 ek olívaolaj
-
5 közepes szár halványító zeller
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés
- A karajról lefejtjük a csontot. A bőrét bevagdaljuk. A húst bedörzsöljük sóval,a bőrös részét különösen sokkal. A bőrréseibe próbáljuk meg beledugdosni a rozmaring felét.
- Az édesköménymagot egy mozsárban összetörjük.Hozzátesszük a fokhagymát és a maradék rozmaringotis, és ezeket is összezúzzuk. Ezzel bedörzsöljük a karaj húsos felét (a bőrösre nemkell, mert csak megég!).
- Egy nagy tepsibe beleöntjük a balzsamecetet, az olívaolajat. Beledobjuk a babérlevelet. Ebbe belefektetjük a húst. 30 percig hagyjuk pácolódni.
- Közben a sütőt maximum hőfokra előmelegítjük, és a karajcsontokat átpirítjuk.
- A húst kivesszük a pácból, és a sütőrácsra fektetjük. A páclés tepsibe beletesszük a megpörkölt csontokat, a durvára felvágott zellerszálat, hagymát és répát. Ráöntünk 6 dl vizet, és a hús alá betoljuk a sütőbe. (Ebbe fog belecsöpögni a kisülő szaft.) 20 perc után a hőfokot 220 fokra visszavesszük, és kb. még 40-50 percig sütjük. Ha megsült, 10 percre alufóliába csomagoljuk.
- A tepsiből kiszedjük a zöldségek egy részét, ezeket köretként tálaljuk.
- A tepsiben maradt zöldségeket, szaftot és csontot egy lábasba tesszük. A tepsiben leragadt zselés szaftot egy kevés vízzel felöntjük, a sütőben forralunk rajta egyet, és felkapirgáljuk az aljáról. Ezt is a lábasba öntjük.
- A lábas tartalmát felforraljuk, majd átpasszírozzuk. (Csontokat előbb kivesszük a lábasból). Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 84137
- Feltöltés dátuma: 2010. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretem Jamie Oliver receptjeit. Ebben sem kellett csalódnom. Igaz, ennél a receptnél is fel kell készülni a zsíros füstfelhőre, de megéri.