r
Nosalty Logó

Bőrös sült karaj Jamie Olivertől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bőrös sült karaj Jamie Olivertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2912 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5943.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    511 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    3320 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1529.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13018 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 2912 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajról lefejtjük a csontot. A bőrét bevagdaljuk. A húst bedörzsöljük sóval,a bőrös részét különösen sokkal. A bőrréseibe próbáljuk meg beledugdosni a rozmaring felét.
  2. Az édesköménymagot egy mozsárban összetörjük.Hozzátesszük a fokhagymát és a maradék rozmaringotis, és ezeket is összezúzzuk. Ezzel bedörzsöljük a karaj húsos felét (a bőrösre nemkell, mert csak megég!).
  3. Egy nagy tepsibe beleöntjük a balzsamecetet, az olívaolajat. Beledobjuk a babérlevelet. Ebbe belefektetjük a húst. 30 percig hagyjuk pácolódni.
  4. Közben a sütőt maximum hőfokra előmelegítjük, és a karajcsontokat átpirítjuk.
  5. A húst kivesszük a pácból, és a sütőrácsra fektetjük. A páclés tepsibe beletesszük a megpörkölt csontokat, a durvára felvágott zellerszálat, hagymát és répát. Ráöntünk 6 dl vizet, és a hús alá betoljuk a sütőbe. (Ebbe fog belecsöpögni a kisülő szaft.) 20 perc után a hőfokot 220 fokra visszavesszük, és kb. még 40-50 percig sütjük. Ha megsült, 10 percre alufóliába csomagoljuk.
  6. A tepsiből kiszedjük a zöldségek egy részét, ezeket köretként tálaljuk.
  7. A tepsiben maradt zöldségeket, szaftot és csontot egy lábasba tesszük. A tepsiben leragadt zselés szaftot egy kevés vízzel felöntjük, a sütőben forralunk rajta egyet, és felkapirgáljuk az aljáról. Ezt is a lábasba öntjük.
  8. A lábas tartalmát felforraljuk, majd átpasszírozzuk. (Csontokat előbb kivesszük a lábasból). Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 84231
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem Jamie Oliver receptjeit. Ebben sem kellett csalódnom. Igaz, ennél a receptnél is fel kell készülni a zsíros füstfelhőre, de megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...