Boros sertésszelet gánicával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
167g sertés rövidkaraj277 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
47 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1003
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
3009
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
37 kcal
-
19.8g tejföl39 kcal
-
4.4g fehérbor4 kcal
-
1.3g mustár1 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
22g burgonya13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
6.6g sajt23 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
13.2g víz0 kcal
Összesen
133
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.2 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2011 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 530 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 536 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
1003
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.7 g
Zsír
-
Összesen 189 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6033.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 1591 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 2322 mg
-
Nátrium 1554 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1607.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1042 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 1024 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
3009
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
450 g tejföl
-
3 ek mustár
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
50 dkg burgonya
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 dl víz
Elkészítés
- A húsokat jól megmossuk, egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, kevés olajon mindkét oldalát kicsit megkapatjuk, majd lefedve kb. 3dl vízzel felöntve pároljuk. Sóval, borssal picit fűszerezzük.
- Közben a burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megfőzzük.
- Amint megfőtt, levet leöntjük, félre teszünkk egy picit belőle, a burgonyát melegében liszttel összekeverjük (fogyókúrásoknak zabpehelyliszt), fűszerezzük, sóval, borssal, kevés petrezselyemzölddel, majd félre tesszük kihűteni.
- A húst megforgatjuk, majd 45 perc elteltével a mustárt, bort, és a nagyobb cikkekre szeletelt hagymát beletesszük a serpenyőbe. Jól összekeverjük, és tovább pároljuk lassú tűzön.
- Közben a burgonyából egy evőkanál segítségével halmokat helyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt szép barna lesz.
- Ha megpuhult a hús, tűzről levesszük, a maradék tejfölt kevés piros paprikával, petrezselyemmel, majoránnával, borssal kikeverjük, a krumpli levével higítjuk.
- A húsokat kiemeljük egy tányérra, tejfölt a serpenyőbe öntjük, jól összekeverjük, majd visszatesszük a húsokat, és még 15 percig lefedve pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2941
- Feltöltés dátuma: 2012. május 14.
Ajánló
Vörösbor illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszer nyaralás közben hasonló boros-mustáros húst ettünk, nagyon ízlett, és úgy gondoltam, hogy készítek valami hasonló húsos ételt. A gánica receptje adott, de én tejföllel és sajttal kiegészítve sütöttem meg.