Boros pecsenye
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelékhez
-
18g zsemle49 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
Göngyöléshez
-
9g tojás12 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
A pároláshoz
-
150g sertéscomb273 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
A tálaláshoz
-
4g petrezselyem1 kcal
Összesen
517
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelékhez
-
108g zsemle295 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Göngyöléshez
-
55g tojás69 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A pároláshoz
-
900g sertéscomb1638 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
A tálaláshoz
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
3090
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelékhez
-
4.1g zsemle11 kcal
-
12.9g vöröshagyma5 kcal
-
6g sárgarépa2 kcal
-
3.4g fehérrépa2 kcal
-
6g zeller2 kcal
-
9.5g csiperkegomba2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
Göngyöléshez
-
2.1g tojás3 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
A pároláshoz
-
34g sertéscomb62 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
11.3g fehérbor9 kcal
A tálaláshoz
-
0.9g petrezselyem0 kcal
Összesen
116
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 326.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2536 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 742 micro
Összesen
517
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216.9 g
Zsír
-
Összesen 154.9 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5887.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 693 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 2851 mg
-
Nátrium 1619 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1959.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1596 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 265 micro
-
K vitamin: 1206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 928 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 15214 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4452 micro
Összesen
3090
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 575 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
25 dkg csiperkegomba
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Göngyöléshez
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
A pároláshoz
-
1 ek sertészsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 dl fehérbor
A tálaláshoz
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
A töltelékhez
- Két zsemlét egy tálban vízbe áztatunk, lehet egy kis bort is hozzáadni, de nem érdemes pazarolni, a szaft majd jól átjárja az ételt. Ha jól megszívta magát, erőteljesen kifacsarjuk.
- A zöldségeket megpucoljuk, mossuk, a hagymát apró kockára, a répákat és a zellert egyforma kockákra, a gombát pedig egy cseppen nagyobb darabokra vágjuk. A petrezselymet aprítjuk.
- Egy nagy mély edényben - én egy sütőbe is tehető vasedényt használtam - először a hagymát egy kanál sertészsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, sózzuk, fehér és fekete borsozzuk, és rövid pirítás után egy deci bort aláöntve megpároljuk az egészet.
- A gombát külön serpenyőben kevés zsíron, sóval, borssal megpirítjuk, így jobb lesz az íze. Ha valaki nem szeretne külön edényt használni, a párolás után ugyanabban az edényben is megpiríthatja, amiben a zöldségek készültek, vagy hozzászórhatja a gombát a többi zöldséghez.
Göngyöléshez
- Kinyomkodott zsemlékhez keverünk egy egész tojást, az aprított petrezselymet és a párolt-pirított zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borsokkal ízlés szerint. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson minden finomságból.
A pároláshoz
- Miközben párolódnak a zöldségek, vékonyra klopfoljuk a hússzeleteket, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
- Minden szeletbe egy jó nagy maroknyi tölteléket csavarunk. A hús két szélét fogpiszkálóval megtűzzük, hogy a töltelék biztosan bent maradjon.
- A tekercseket egy serpenyőben - én a gombapirításra használt serpenyőt alkalmaztam - egy kanál sertészsíron körbepirítjuk, majd mehetnek a mély vasedénybe.
- A hústekercsek mellé-közé egy nagy, negyedelt hagymát tuszkolunk, felöntjük az egészet fehérborral, ez kb. 2-3 dl, és lefedve puhulásig pároljuk. Ezt tehetjük tűz felett és sütőbe téve is.
A tálaláshoz
- Az elkészült hústekercseket kivesszük az edényből. A pecsenyelevet összeturmixoljuk a hagymával, hogy szép krémes legyen. Aztán visszatehetjük a szaftba a fogpiszkálóktól megszabadított húsokat.
- Egy tányérra egy félbevágott, kiforgatott hústekercset teszünk, amit vastagon megöntözünk pecsenyelével. Rizzsel, bulgurral és salátával kínáljuk. Frissen aprított petrezselyemmel szórjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 389
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 69
- Össznézettség: 30670
- Feltöltés dátuma: 2019. február 21.
Ajánló
Vasárnapi, családi ebédre, nagy baráti összejövetelekre és természetesen farsangi fogásként is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Elsősorban farsangi étel, de bármikor elkészíthető. Úgy turbóztam fel, hogy a sok-sok finom fehérbor mellé egy nagy fej vöröshagymát negyedeltem a vasból készült edénybe, aztán összeturmixoltam a pecsenyelével, így krémesen lágy lett a szaftja.