r
Nosalty Logó

Boros pecsenye

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Boros pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

Göngyöléshez

A pároláshoz

A tálaláshoz

Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

Göngyöléshez

A pároláshoz

A tálaláshoz

Összesen 3090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

Göngyöléshez

A pároláshoz

A tálaláshoz

Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2536 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5887.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1959.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1596 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    1206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15214 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4452 micro
Összesen 3090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Göngyöléshez

A pároláshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Két zsemlét egy tálban vízbe áztatunk, lehet egy kis bort is hozzáadni, de nem érdemes pazarolni, a szaft majd jól átjárja az ételt. Ha jól megszívta magát, erőteljesen kifacsarjuk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, mossuk, a hagymát apró kockára, a répákat és a zellert egyforma kockákra, a gombát pedig egy cseppen nagyobb darabokra vágjuk. A petrezselymet aprítjuk.
  3. Egy nagy mély edényben - én egy sütőbe is tehető vasedényt használtam - először a hagymát egy kanál sertészsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, sózzuk, fehér és fekete borsozzuk, és rövid pirítás után egy deci bort aláöntve megpároljuk az egészet.
  4. A gombát külön serpenyőben kevés zsíron, sóval, borssal megpirítjuk, így jobb lesz az íze. Ha valaki nem szeretne külön edényt használni, a párolás után ugyanabban az edényben is megpiríthatja, amiben a zöldségek készültek, vagy hozzászórhatja a gombát a többi zöldséghez.

Göngyöléshez

  1. Kinyomkodott zsemlékhez keverünk egy egész tojást, az aprított petrezselymet és a párolt-pirított zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borsokkal ízlés szerint. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson minden finomságból.

A pároláshoz

  1. Miközben párolódnak a zöldségek, vékonyra klopfoljuk a hússzeleteket, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. Minden szeletbe egy jó nagy maroknyi tölteléket csavarunk. A hús két szélét fogpiszkálóval megtűzzük, hogy a töltelék biztosan bent maradjon.
  3. A tekercseket egy serpenyőben - én a gombapirításra használt serpenyőt alkalmaztam - egy kanál sertészsíron körbepirítjuk, majd mehetnek a mély vasedénybe.
  4. A hústekercsek mellé-közé egy nagy, negyedelt hagymát tuszkolunk, felöntjük az egészet fehérborral, ez kb. 2-3 dl, és lefedve puhulásig pároljuk. Ezt tehetjük tűz felett és sütőbe téve is.

A tálaláshoz

  1. Az elkészült hústekercseket kivesszük az edényből. A pecsenyelevet összeturmixoljuk a hagymával, hogy szép krémes legyen. Aztán visszatehetjük a szaftba a fogpiszkálóktól megszabadított húsokat.
  2. Egy tányérra egy félbevágott, kiforgatott hústekercset teszünk, amit vastagon megöntözünk pecsenyelével. Rizzsel, bulgurral és salátával kínáljuk. Frissen aprított petrezselyemmel szórjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 389
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 30670
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 21.

Ajánló

Vasárnapi, családi ebédre, nagy baráti összejövetelekre és természetesen farsangi fogásként is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsősorban farsangi étel, de bármikor elkészíthető. Úgy turbóztam fel, hogy a sok-sok finom fehérbor mellé egy nagy fej vöröshagymát negyedeltem a vasból készült edénybe, aztán összeturmixoltam a pecsenyelével, így krémesen lágy lett a szaftja.

Hozzávalók

A töltelékhez

Göngyöléshez

A pároláshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...