Borkrémes szőlőszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sütemény alapjához
-
25g édes fehérbor21 kcal
-
31g tehéntúró46 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
5 kcal
-
63g kalács229 kcal
-
63g szőlő41 kcal
A tetejére
-
2g tortazselé5 kcal
-
19g édes fehérbor15 kcal
-
19g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
463
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sütemény alapjához
-
200g édes fehérbor164 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g kalács1835 kcal
-
500g szőlő331 kcal
A tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
150g édes fehérbor123 kcal
-
150g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
3706
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sütemény alapjához
-
9.8g édes fehérbor8 kcal
-
12.3g tehéntúró18 kcal
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
24.6g kalács90 kcal
-
24.6g szőlő16 kcal
A tetejére
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
7.4g édes fehérbor6 kcal
-
7.4g víz0 kcal
-
1g cukor4 kcal
Összesen
182
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.4 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
463
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.7 g
Zsír
-
Összesen 138 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4795.1 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 821 mg
-
Vas 516 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 1269 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 460.6 g
-
Cukor 210 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1248.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 558 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
3706
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A sütemény alapjához
-
2 dl édes fehérbor
-
2 dl habtejszín
-
2 ek cukor
-
4 ek zselatin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
50 dkg kalács
A tetejére
-
1 csomag tortazselé
-
1.5 dl édes fehérbor
-
1.5 dl víz
-
2 ek cukor
Elkészítés
A sütemény alapjához
- A zselatint feloldjuk a borban, és kis lángon felmelegítjük (de nem forraljuk fel). Langyosra hűtjük, és belekeverjük az áttört túróba.
- A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a zselés túróba.
- A kalácsszeletek haját levágjuk, és egy folpackkal bélelt hosszúkás forma aljába tesszük a felét. Ráöntjük a túrós masza felét.
- A megmosott és szárazra törölt szőlőt leszemezzük, és szépen sorban kirakjuk vele a túrós krémet.
- Beborítjuk a második réteg kaláccsal, és ráönjük a maradék túrókrémes habot.
- Ezt is szorosan befedjük a szőlőszemekkel, majd jó 2 órára hűtőbe dugjuk, hogy a zselatin teljesen megkössön.
- A tortazselét egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a bor-víz keverékkel felöntjük. Forrástól számított egy percig, folyamatosan kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük.
- Elővesszük a hűtőből a közben megszilárdult tortát, és a langyosra hűlt zselét a szőlőszemekre illesztjük.
- Ismét hűtőbe dugjuk 1,5 órára, amíg a tortazselé is megszilárdul.
- Tálaláskor a folpack segítségével kivesszük a formából, és szeletekre vágjuk.
- Tepsi mérete: 10x15x30
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10147
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.
Ajánló
A krémhez használt édes desszertbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Dacota
536 recept
Volt kb. 20 dkg nem nagyon friss kalácsom, meg egy vacsorameghívásom. Ami hiányzott - ritka, de előfordul - az kedv a sütő bekapcsolásához. Végül is, hol van előírva, hogy a sütés nélküli sütihez keksz kell? :) Igazi, könnyű őszi desszert, egy három éves Magyar Konyha magazinból. Ha nincs hosszúkás, felfelé enyhén szélesedő sütőformánk (gyümölcskenyérforma, vagy nem tudom, hogy nevezik), természetesen a kapcsos tortaforma is jó szolgálatot tesz. És mivel a szőlő nagy barátja a sajtnak, lehet, hogy legközelebb túró helyett mascarponével csinálom meg!