r
Nosalty Logó

Borkrémes szőlőszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Borkrémes szőlőszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sütemény alapjához

A tetejére

Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sütemény alapjához

A tetejére

Összesen 3706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sütemény alapjához

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.4 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4795.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 3706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A sütemény alapjához

A tetejére

Elkészítés

A sütemény alapjához

  1. A zselatint feloldjuk a borban, és kis lángon felmelegítjük (de nem forraljuk fel). Langyosra hűtjük, és belekeverjük az áttört túróba.
  2. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a zselés túróba.
  3. A kalácsszeletek haját levágjuk, és egy folpackkal bélelt hosszúkás forma aljába tesszük a felét. Ráöntjük a túrós masza felét.
  4. A megmosott és szárazra törölt szőlőt leszemezzük, és szépen sorban kirakjuk vele a túrós krémet.
  5. Beborítjuk a második réteg kaláccsal, és ráönjük a maradék túrókrémes habot.
  6. Ezt is szorosan befedjük a szőlőszemekkel, majd jó 2 órára hűtőbe dugjuk, hogy a zselatin teljesen megkössön.
  7. A tortazselét egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a bor-víz keverékkel felöntjük. Forrástól számított egy percig, folyamatosan kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük.
  8. Elővesszük a hűtőből a közben megszilárdult tortát, és a langyosra hűlt zselét a szőlőszemekre illesztjük.
  9. Ismét hűtőbe dugjuk 1,5 órára, amíg a tortazselé is megszilárdul.
  10. Tálaláskor a folpack segítségével kivesszük a formából, és szeletekre vágjuk.
  • Tepsi mérete: 10x15x30
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10147
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.

Ajánló

A krémhez használt édes desszertbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt kb. 20 dkg nem nagyon friss kalácsom, meg egy vacsorameghívásom. Ami hiányzott - ritka, de előfordul - az kedv a sütő bekapcsolásához. Végül is, hol van előírva, hogy a sütés nélküli sütihez keksz kell? :) Igazi, könnyű őszi desszert, egy három éves Magyar Konyha magazinból. Ha nincs hosszúkás, felfelé enyhén szélesedő sütőformánk (gyümölcskenyérforma, vagy nem tudom, hogy nevezik), természetesen a kapcsos tortaforma is jó szolgálatot tesz. És mivel a szőlő nagy barátja a sajtnak, lehet, hogy legközelebb túró helyett mascarponével csinálom meg!

Hozzávalók

A sütemény alapjához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...