r
Nosalty Logó

Borjúval és spenóttal töltött sült cannelloni

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barilla
Borjúval és spenóttal töltött sült cannelloni
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

cannelloni

besamel

783
Kalória
58.3g
Fehérje
62.8g
Szénhidrátok
29.3g
Zsír
175.5g
Víz
224.9g
Koleszterin
3.6g
Rost
8.4g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

cannelloni

besamel

Összesen 783 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

cannelloni

besamel

Összesen 3127 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

cannelloni

besamel

Összesen 142 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3482 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7600 micro
Összesen 783 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    233.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9407.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2287 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    3774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    701.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    1206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1204 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13927 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30399 micro
Összesen 3127 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

cannelloni

  1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Egy kb. 22x33 cm-es tepsit vajazzunk ki. Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet.
  2. Dobjuk bele 1-2 percre a spenótot, míg megfonnyad, szűrjük és szárítsuk le. Nyomkodjuk ki a felesleges vizet belőle, és tegyük félre.
  3. Készítsünk besamelmártást: egy kis szószos edényben hevítsük fel a tejet, ha felforrt, húzzuk le a tűzről. Olvasszuk fel a maradék 2 ek vajat egy közepes szószos edényben. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, ez kb 2 percet vesz igénybe. Adjuk hozzá a meleg tejet, forraljuk össze vele, közben gyakran keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint, és tegyük félre.
  4. Konyhai robotgépben mixeljük durvára a spenótot, a kockázott, sült borjút és a parmezán sajt felét. Fűszerezzük a tölteléket sóval, borssal.
  5. Egy közepes keverőtálban verjük fel a tojást. Adjuk hozzá a húsos keveréket, és keverjük jól el vele.
  6. Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet. Főzzük 3 percig benne a lasagne tésztalapokat. Szűrjük le és terítsük egy sütőpapírra őket.
  7. Öntsünk 1 csészényi besamelmártást a vajjal kikent tepsibe. Kanalazzunk 2-2 ek tölteléket mindegyik lasagne lapra. Tekerjük fel őket, és tegyük egymás mellé a mártásra a tepsibe.
  8. Öntsük a tekercsekre a maradék besamelt. Spricceljük meg a tetejét alaplével. Csipkedjük rá a maradék vajat, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
  9. Előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre. Tálalás előtt hagyjuk 10 percig pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!