Borjúval és spenóttal töltött sült cannelloni
- 18% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
cannelloni
-
64g lasagne tészta237 kcal
-
85g spenót14 kcal
-
38g sonka52 kcal
-
113g borjúhús132 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g vaj50 kcal
besamel
-
156g tej88 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 18% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
cannelloni
-
255g lasagne tészta946 kcal
-
340g spenót56 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
450g borjúhús527 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g vaj201 kcal
besamel
-
625g tej350 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 18% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
cannelloni
-
11.6g lasagne tészta43 kcal
-
15.5g spenót3 kcal
-
6.8g sonka9 kcal
-
20.5g borjúhús24 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3.6g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
besamel
-
28.5g tej16 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 18% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2352 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 572 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 175.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 301 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3482 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7600 micro
- 18% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 233.4 g
Zsír
-
Összesen 117.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 899 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9407.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 2287 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 2523 mg
-
Nátrium 3774 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 701.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1893 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 1206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1204 micro
-
Kolin: 802 mg
-
Retinol - A vitamin: 732 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13927 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30399 micro
- 18% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 634 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1384 micro
Hozzávalók
cannelloni
-
255 g lasagne tészta
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek vaj
besamel
-
2 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
cannelloni
- A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Egy kb. 22x33 cm-es tepsit vajazzunk ki. Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet.
- Dobjuk bele 1-2 percre a spenótot, míg megfonnyad, szűrjük és szárítsuk le. Nyomkodjuk ki a felesleges vizet belőle, és tegyük félre.
- Készítsünk besamelmártást: egy kis szószos edényben hevítsük fel a tejet, ha felforrt, húzzuk le a tűzről. Olvasszuk fel a maradék 2 ek vajat egy közepes szószos edényben. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, ez kb 2 percet vesz igénybe. Adjuk hozzá a meleg tejet, forraljuk össze vele, közben gyakran keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint, és tegyük félre.
- Konyhai robotgépben mixeljük durvára a spenótot, a kockázott, sült borjút és a parmezán sajt felét. Fűszerezzük a tölteléket sóval, borssal.
- Egy közepes keverőtálban verjük fel a tojást. Adjuk hozzá a húsos keveréket, és keverjük jól el vele.
- Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet. Főzzük 3 percig benne a lasagne tésztalapokat. Szűrjük le és terítsük egy sütőpapírra őket.
- Öntsünk 1 csészényi besamelmártást a vajjal kikent tepsibe. Kanalazzunk 2-2 ek tölteléket mindegyik lasagne lapra. Tekerjük fel őket, és tegyük egymás mellé a mártásra a tepsibe.
- Öntsük a tekercsekre a maradék besamelt. Spricceljük meg a tetejét alaplével. Csipkedjük rá a maradék vajat, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
- Előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre. Tálalás előtt hagyjuk 10 percig pihenni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2075
- Feltöltés dátuma: 2015. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.