Borjúpaprikás Kornél konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
333g borjúlábszár267 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
4 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
273 kcal
Összesen
739
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
2000g borjúlábszár1605 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
23 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
250g mangalica szalonna1638 kcal
Összesen
4441
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
62.9g borjúlábszár50 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.1g paradicsom1 kcal
-
6.3g zöldpaprika1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
6.3g tejföl12 kcal
-
3.1g habtejszín9 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.9g sertészsír9 kcal
-
7.9g mangalica szalonna51 kcal
Összesen
139
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 999.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 305.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
739
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 303.1 g
Zsír
-
Összesen 325 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5998.5 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 683 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 3322 mg
-
Nátrium 1378 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1832.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 120 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 524 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 2996 micro
-
β-crypt 508 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2220 micro
Összesen
4441
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 81 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
2 kg borjúlábszár
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db paradicsom
-
2 db zöldpaprika
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
2 ek sertészsír
Elkészítés
- A friss borjúlábszárt kockázzuk fel nagyobb darabokrakb. 2-3 cm-es méretben.
- Egy lábasban melegítsük fel a sertészsírt, majd a kockára vágott szalonnát süssük ki benne. A szalonnapörcöket szűrőkanállal távolítsuk el a zsírból.
- Adjunk hozzá finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk aranysárgára. Ezután tegyünk bele kockára vágott zöldpaprikát, és pirítsuk tovább. Amikor a paprika üvegessé válik, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, gyorsan keverjük el, majd miután felhabzott, öntsünk hozzá kevés vizetvagy borjúcsontból főzött alaplevet. (Kezdő szakácsok jobb, ha lehúzzák ilyenkor az edényt a lángról, nehogy a paprika megégjen.)
- Néhányszor pirítsuk zsírjára, közben adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot is.
- Ha elkészült az alap, adjuk hozzá a húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük zúzott köménymaggal, és főzzük kis lángon.
- Ha a húslevet engedett, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Folytassuk a lassú tűzön főzést, ameddig a hús meg nem puhul. Időnként pótoljuk kevés vízzelvagy alaplével a hiányzó folyadékmennyiséget, ha szükséges. (szakaszos lepárlás)
- Amikor a hús megpuhult, készítsünk habarást: a tejszínt és a tejfölt keverjük el csomómentesen a liszttel, majd a pörköltléből adjunk hozzá egy keveseta hőkiegyenlítés végett. Szűrjük szitán keresztül a habarást a pörköltbe, közben folyamatosan keverjük el, hogy csomómentes legyen.
- Forraljuk fel mégegyszer az ételt, majd tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 28620
- Feltöltés dátuma: 2012. május 02.
Ajánló
Köretnek tojásos galuskát készítettem mellé szalonnapörccel, de adhatunk hozzá egyszerű galuskaköretet, illetve főtt tésztaféléket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Nagy kedvenceim a borjúhúsból készült ételek. Legutóbb gyönyörű lábszárt sikerült beszerzni, amit a cimbikkel meg is főztünk a bográcsban, a recept szerint.