Borjúhússal töltött padlizsán (Töltött padlizsán 4.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
A padlizsánhoz
-
260g padlizsán62 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
100g borjúhús117 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A tetejére
-
50g tejföl99 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
520
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
A padlizsánhoz
-
1040g padlizsán247 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
400g borjúhús468 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tetejére
-
200g tejföl396 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
2078
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
A padlizsánhoz
-
46.1g padlizsán11 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj33 kcal
-
17.7g borjúhús21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17.7g konzerv paradicsom3 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
A tetejére
-
8.9g tejföl18 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
Összesen
92
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 698.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 455.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
520
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 144.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2795.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 545 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 1452 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.5 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1823.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 664 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1297 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 983 micro
Összesen
2078
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 487 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
A padlizsánhoz
-
2 nagy db padlizsán
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 csapott ek cukor
A tetejére
-
2 dl tejföl
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A padlizsánhoz
- Előmelegítjük a sütőt 220 fokra és sütőpapírt terítünk egy 25x35 cm-es tepsibe.
- A padlizsánokról levágjuk a végeiket, majd mindkét zöldséget hosszában megfelezzük.
- Az olaj felét felforrósítjuk egy akkora teflonserpenyőben, amelyben elférnek egymás mellett a fél padlizsánok, aztán vágott felükkel lefelé 1 percig nagy lángon, utána 2 percig mérsékelt lángon aranybarnára pirítjuk őket az olajon. Vágott felükkel felfelé áttesszük a fél padlizsánokat a tepsibe, és 15 percig sütjük a sütőben.
- A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, az előbbit apróra vágjuk, az utóbbit finomra zúzzuk.
- A vöröshagymát egy nagy teflonserpenyőben megfonnyasztjuk a maradék olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, ízesítjük oregánóval és fahéjjal, aztán az egészet 3-4 percig kevergetjük, hogy a hús minél kisebb morzsákra essen szét. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, levével együtt a hámozott paradicsomot, és a húst lefedve, néha megkeverve, 15 perc alatt megpároljuk.
- A megsült fél padlizsánokból kikaparjuk a belsejüket, aki szeretné vágja apróra és dúsíthatja vele a húsos tölteléket, amit 4 egyenlő adagra osztva belekanalazunk az üres fél padlizsánokba.
- Alufóliával letakarjuk őket, és visszatesszük 20 percre a sütőbe.
- Az utolsó 10 percben leszedjük róluk a fóliát, rájuk öntjük a tejföl és a tojássárgája összehabart keveréket, és az ételt fólia nélkül készre sütjük.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16698
- Feltöltés dátuma: 2009. július 29.
Ajánló
A tetején gazdagíthatjuk még 2 dl tejszínnel és plusz egy tojássárgájával az öntetet. Megjegyzés: Készítettem már darált csirkehúsból is és azzal is nagyon finom lett!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Nagy kedvencünk a cukkini mellett a padlizsán is, most ebből készítettem vacsira töltött változatot, Stahl Judit receptje alapján.