r
Nosalty Logó

Borjúhússal töltött padlizsán (Töltött padlizsán 4.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Borjúhússal töltött padlizsán (Töltött padlizsán 4.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A tetejére

520
Kalória
26.6g
Fehérje
25.9g
Szénhidrátok
36.1g
Zsír
455.8g
Víz
161.8g
Koleszterin
10g
Rost
16.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsánhoz

A tetejére

Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsánhoz

A tetejére

Összesen 2078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsánhoz

A tetejére

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    455.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2795.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1823.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1297 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 2078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra és sütőpapírt terítünk egy 25x35 cm-es tepsibe.
  2. A padlizsánokról levágjuk a végeiket, majd mindkét zöldséget hosszában megfelezzük.
  3. Az olaj felét felforrósítjuk egy akkora teflonserpenyőben, amelyben elférnek egymás mellett a fél padlizsánok, aztán vágott felükkel lefelé 1 percig nagy lángon, utána 2 percig mérsékelt lángon aranybarnára pirítjuk őket az olajon. Vágott felükkel felfelé áttesszük a fél padlizsánokat a tepsibe, és 15 percig sütjük a sütőben.
  4. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, az előbbit apróra vágjuk, az utóbbit finomra zúzzuk.
  5. A vöröshagymát egy nagy teflonserpenyőben megfonnyasztjuk a maradék olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, ízesítjük oregánóval és fahéjjal, aztán az egészet 3-4 percig kevergetjük, hogy a hús minél kisebb morzsákra essen szét. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, levével együtt a hámozott paradicsomot, és a húst lefedve, néha megkeverve, 15 perc alatt megpároljuk.
  6. A megsült fél padlizsánokból kikaparjuk a belsejüket, aki szeretné vágja apróra és dúsíthatja vele a húsos tölteléket, amit 4 egyenlő adagra osztva belekanalazunk az üres fél padlizsánokba.
  7. Alufóliával letakarjuk őket, és visszatesszük 20 percre a sütőbe.
  8. Az utolsó 10 percben leszedjük róluk a fóliát, rájuk öntjük a tejföl és a tojássárgája összehabart keveréket, és az ételt fólia nélkül készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc

Nagy kedvencünk a cukkini mellett a padlizsán is, most ebből készítettem vacsira töltött változatot, Stahl Judit receptje alapján.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!