r
Nosalty Logó

Borított almás-joghurtos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Borított almás-joghurtos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

Az almás réteghez:

Összesen 525 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

Az almás réteghez:

Összesen 4209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

Az almás réteghez:

Összesen 186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 525 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 4209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Az almás réteghez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy piteformát (26 cm átmérő, kb. 4 cm magas) kevés vajjal kikenünk. A forma alját megszórjuk a barna cukorral, majd elosztjuk rá az apró kockákra vágott 25 g vajat.
  2. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, kettévágjuk, majd egypárszor kb. 1 cm mélyen bevagdossuk, citromlével meglocsoljuk. A kerek felükkel lefele az előkészített formába tesszük.
  3. A tésztához a vajat a cukorral, citromhéjjal és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a joghurttal és a citromlével váltakozva a tojásos-vajas masszához keverjük. A tésztát az almákra simítjuk.
  5. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütő legalsó sínjére, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
  6. Kivesszük, kb. 5 percig hagyjuk hűlni, majd süteményes tányérra borítjuk, és hagyjuk langyosra hűlni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 11960
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másfajta tarte tatin. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, és egy-két gombóc vanília fagylalt társaságában.

Hozzávalók

A tésztához:

Az almás réteghez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...