r
Nosalty Logó

Bordírozott szűzpecsenye rukkolás salátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bebi in the kitchen
Bordírozott szűzpecsenye rukkolás salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1952 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    7234 micro
Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3963 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1655 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    6595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    14469 micro
Összesen 1952 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét megszabadítjuk az inaktól és hártyáktól, majd sózzuk, borsozzuk (a sóval vigyázzunk, mert a bacon is igen sós).
  2. A húsba kis lyukakat szúrunk a kés hegyével, amikbe belenyomjuk a kisebb darabokra vágott fokhagymát.
  3. A húst körbetekerjük a baconnel úgy, hogy teljesen befedje azt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben a zsíron és némi vízzel – a hús méretétől függően – 50-60 perc alatt készre sütjük alufólia alatt. Az utolsó 5-10 percre levehetjük a tepsiről az alufóliát, és kissé feljebbcsavarva a hőmérsékletet megpiríthatjuk a bacont.
  5. A salátához megmossuk a zöldségeket, majd ízlés szerint összevágjuk és összekeverjük. Kevés balzsamecettel meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 1642
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bordírozott szűzpecsenye rukkolás salátával
Bebi in the kitchen 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...