Borban pácolt marhaszeletek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
15g száraz vörösbor12 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g marhahús213 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A körethez
Összesen
624
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
60g száraz vörösbor49 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
600g marhahús852 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A körethez
Összesen
2496
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
2.6g száraz vörösbor2 kcal
-
2.6g tejföl5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
25.9g marhahús37 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
A körethez
Összesen
107
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 958.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 394.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1282 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12541 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 405 micro
Összesen
624
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156 g
Zsír
-
Összesen 105.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3834.9 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1953 mg
-
Nátrium 848 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1577.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5128 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 673 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 21043 micro
-
β-karotin 50162 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 1620 micro
Összesen
2496
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 908 micro
-
β-karotin 2164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A húst egy nappal korábban bepácoljuk a bor, a tejföl a só és a bors keverékébe, elkészítésig hűtőben tartjuk.
- A tényleges főzéskor a körettel kezdünk, de a húst már ekkor kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedhessen.
- Mikor a köretnek már csak 10-12 perc kell a sütőben, hozzálátunk a húshoz. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Annyira melegnek kell lennie, hogy a belehelyezett hús hangosan sisteregjen. A hússzeleteket lisztben átforgatjuk, majd belehelyezzük az olajba. Csak annyi husi legyen a serpenyőben, hogy ne érjenek egymáshoz. Két percig mozdítás nélkül sütjük az egyik oldalát, majd újabb két percig a másikat. Érdemes megkóstolni az első szeletet, hogy kíván-e még sót.
- Ha jól időzítettünk, akkor egyszerre, frissen és melegen tehetjük asztalra a köretet és a húst is. Jó étvágyat hozzá!
A körethez
- Az újburgonyát megmossuk, a kicsiket egészben hagyjuk, a nagyobbakat akkorára vágjuk, hogy majd egyszerre süljenek meg. A sárgarépát megpucoljuk, és hasábokra vágjuk, mint máskor a sült krumplinak valót. Egy nagy lapos tepsit bőven megkenünk olívaolajjal, rázúdítjuk a zöldségeket, átforgatjuk őket, hogy bevonja az olaj, egy rétegben szétterítjük, majd megsózzuk. 200 fokon sütjük - alul felül -, majd mikor már majdnem kész, akkor légkeveréssel rápirítunk.
- Mikor a köretnek már csak 10-12 perc kell a sütőben, hozzálátunk a húshoz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 22982
- Feltöltés dátuma: 2013. május 26.
Ajánló
Némi egyszerű zöldsalátával (leveles saláta, olívaolaj,fél lime vagy citrom leve, kicsi méz, só) és természetesen a bor fennmaradó részével lesz teljesen kerek a fogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pontos költséget nem tudok az ételhez írni, mivel külföldön élek, de az biztos, hogy ez nem az olcsó ételek közül való. Inkább a jó minőség, kevés fűszer kategória. Ha a marhahús friss és minőségi, akkor kár lenne elnyomni az ízét erősebb fűszerezéssel, vagy papírrá szárítani azzal, hogy egy óráig sütjük. Ugyanez a helyzet a krémes-roppanós újburgonyával és az édesre karamellizálódó répával.