r
Nosalty Logó

Bolondos babrul tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Bolondos babrul tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A babhoz

A tésztához

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A babhoz

A tésztához

Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A babhoz

A tésztához

Összesen 63 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2254 micro
  • β-karotin
    7246 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3788 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    908 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    11268 micro
  • β-karotin
    36229 micro
  • β-crypt
    2427 micro
  • Likopin
    12868 micro
  • Lut-zea
    3313 micro
Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    492 micro
  • β-karotin
    1581 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    562 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A babhoz

A tésztához

Elkészítés

A babhoz

  1. Gyúrt tészta: a lisztet megszitáljuk, a tojást megmossuk, felütjük, majd a gyúrótábla közepére lisztet halmozunk, mélyedést készítünk, ahová beleöntjük a tojást. A sárgáját a fehérjével összekeverjük, majd folyamatosan összedolgozzuk a liszttel. Gyúrással alaposan kidolgozzuk.
  2. A kidolgozott tésztából cipókat alakítunk ki, majd folpackba csomagolva pihentetjük. A cipót pihentetés után kinyújtjuk, de úgy, hogy minél kevesebb lisztet használjunk fel. A tésztát nyújtás közben folyton forgassuk.
  3. Hajszálvékonyra sodorjuk, úgy, hogy az ”újság látható legyen alatta”. Szélesmetéltre vágjuk.
  4. A babot pár órára beáztatjuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk. Mindkettőt feltesszük főni, majd mikor már majdnem megfőtt, hozzátesszük a tésztát és azt is kifőzzük. Együtt leszűrjük.
  5. A többi alapanyagból finom lecsót készítünk. Pörköltalapot készítünk, a hagymát finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd lehúzzuk a tűzről és fűszerpaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikákat és a paradicsomot, majd megfőzzük. Menet közben adhatunk hozzá felkarikázott jobb minőségű virslit is. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a babos, répás tésztát és összeforraljuk a lecsóval. A végén hozzáadjuk a kápia párlatot, vagy a szilvapálinkát, de ezzel már nem főzzük tovább.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3411
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 23.

Ajánló

A hagyományos ízeket kedvelők inkább kápia párlatot használjanak, de azok, akik szeretik az egzotikusabb ízeket, nyugodtan kipróbálhatják a szilvapálinkás verziót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy roma barátnőm tanította. A nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Egyszerre finom és laktató, a pálinka pedig igazi éke.

Hozzávalók

A babhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...