r
Nosalty Logó

Bolondos babrul tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Bolondos babrul tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A babhoz

A tésztához

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A babhoz

A tésztához

Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A babhoz

A tésztához

Összesen 63 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2254 micro
  • β-karotin
    7246 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3788 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    908 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    11268 micro
  • β-karotin
    36229 micro
  • β-crypt
    2427 micro
  • Likopin
    12868 micro
  • Lut-zea
    3313 micro
Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    492 micro
  • β-karotin
    1581 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    562 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A babhoz

A tésztához

Elkészítés

A babhoz

  1. Gyúrt tészta: a lisztet megszitáljuk, a tojást megmossuk, felütjük, majd a gyúrótábla közepére lisztet halmozunk, mélyedést készítünk, ahová beleöntjük a tojást. A sárgáját a fehérjével összekeverjük, majd folyamatosan összedolgozzuk a liszttel. Gyúrással alaposan kidolgozzuk.
  2. A kidolgozott tésztából cipókat alakítunk ki, majd folpackba csomagolva pihentetjük. A cipót pihentetés után kinyújtjuk, de úgy, hogy minél kevesebb lisztet használjunk fel. A tésztát nyújtás közben folyton forgassuk.
  3. Hajszálvékonyra sodorjuk, úgy, hogy az ”újság látható legyen alatta”. Szélesmetéltre vágjuk.
  4. A babot pár órára beáztatjuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk. Mindkettőt feltesszük főni, majd mikor már majdnem megfőtt, hozzátesszük a tésztát és azt is kifőzzük. Együtt leszűrjük.
  5. A többi alapanyagból finom lecsót készítünk. Pörköltalapot készítünk, a hagymát finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd lehúzzuk a tűzről és fűszerpaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikákat és a paradicsomot, majd megfőzzük. Menet közben adhatunk hozzá felkarikázott jobb minőségű virslit is. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a babos, répás tésztát és összeforraljuk a lecsóval. A végén hozzáadjuk a kápia párlatot, vagy a szilvapálinkát, de ezzel már nem főzzük tovább.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3388
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 23.

Ajánló

A hagyományos ízeket kedvelők inkább kápia párlatot használjanak, de azok, akik szeretik az egzotikusabb ízeket, nyugodtan kipróbálhatják a szilvapálinkás verziót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy roma barátnőm tanította. A nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Egyszerre finom és laktató, a pálinka pedig igazi éke.

Hozzávalók

A babhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek