Bolondos babrul tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A babhoz
-
30g bokorbab8 kcal
-
68g sárgarépa25 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
40g paprika7 kcal
-
2 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
30g virsli81 kcal
-
6g pálinka15 kcal
A tésztához
-
24g finomliszt87 kcal
-
11g tojás14 kcal
Összesen
290
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A babhoz
-
150g bokorbab41 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
600g kápia paprika128 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
12 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
0 kcal
-
150g virsli404 kcal
-
32g pálinka74 kcal
A tésztához
-
120g finomliszt437 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1445
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A babhoz
-
6.5g bokorbab2 kcal
-
14.8g sárgarépa5 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
26.2g kápia paprika6 kcal
-
8.7g paprika1 kcal
-
2.4g hegyes erős paprika1 kcal
-
21.8g paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
6.5g virsli18 kcal
-
1.4g pálinka3 kcal
A tésztához
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
Összesen
63
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 729.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 348.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 758 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2254 micro
-
β-karotin 7246 micro
-
β-crypt 485 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 663 micro
Összesen
290
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3645.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 720 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 958 mg
-
Nátrium 1571 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1742.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3788 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 908 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 11268 micro
-
β-karotin 36229 micro
-
β-crypt 2427 micro
-
Likopin 12868 micro
-
Lut-zea 3313 micro
Összesen
1445
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 492 micro
-
β-karotin 1581 micro
-
β-crypt 106 micro
-
Likopin 562 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
A babhoz
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 közepes db kápia paprika
-
2 közepes db paprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
5 közepes db paradicsom
-
2 teáskanál fűszerpaprika
A tésztához
-
12 dkg finomliszt
-
1 db tojás
Elkészítés
A babhoz
- Gyúrt tészta: a lisztet megszitáljuk, a tojást megmossuk, felütjük, majd a gyúrótábla közepére lisztet halmozunk, mélyedést készítünk, ahová beleöntjük a tojást. A sárgáját a fehérjével összekeverjük, majd folyamatosan összedolgozzuk a liszttel. Gyúrással alaposan kidolgozzuk.
- A kidolgozott tésztából cipókat alakítunk ki, majd folpackba csomagolva pihentetjük. A cipót pihentetés után kinyújtjuk, de úgy, hogy minél kevesebb lisztet használjunk fel. A tésztát nyújtás közben folyton forgassuk.
- Hajszálvékonyra sodorjuk, úgy, hogy az ”újság látható legyen alatta”. Szélesmetéltre vágjuk.
- A babot pár órára beáztatjuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk. Mindkettőt feltesszük főni, majd mikor már majdnem megfőtt, hozzátesszük a tésztát és azt is kifőzzük. Együtt leszűrjük.
- A többi alapanyagból finom lecsót készítünk. Pörköltalapot készítünk, a hagymát finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd lehúzzuk a tűzről és fűszerpaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikákat és a paradicsomot, majd megfőzzük. Menet közben adhatunk hozzá felkarikázott jobb minőségű virslit is. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a babos, répás tésztát és összeforraljuk a lecsóval. A végén hozzáadjuk a kápia párlatot, vagy a szilvapálinkát, de ezzel már nem főzzük tovább.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 3411
- Feltöltés dátuma: 2014. november 23.
Ajánló
A hagyományos ízeket kedvelők inkább kápia párlatot használjanak, de azok, akik szeretik az egzotikusabb ízeket, nyugodtan kipróbálhatják a szilvapálinkás verziót is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A receptet egy roma barátnőm tanította. A nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Egyszerre finom és laktató, a pálinka pedig igazi éke.