Bokorbab

Bokorbab

Leírás

A sok-sok babfajta közül az egyik, ahol legkisebb a nyersanyag veszteség. Gyakorlatilag elegendő a bab két végét levágni és már főzhetünk is vele. Leírása, felhasználása megegyezik a zöldbabéval.

Mikor vegyem

Nyáron találkozhatunk ezzel a babfélével a piacokon. Biztosan felismerjük a kb. 5-10cm-es zöld hüvelyeket.

hogyan tároljam

Frissen a hűtőszekrény zöldségtároló rekeszében tárolhatjuk, de pár percnyi blansírozás után akár le is fagyaszthatjuk.

100g Bokorbab

fehérjetartalom

1.83 g

zsírtartalom

0.173 g

szénhidráttartalom

6.97 g

víztartalom

90.32 g

gramm bokorbab?

Top ásványi anyagok

Foszfor

38 mg

Kalcium

37 mg

Magnézium

25 mg

Nátrium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.141 g

Kolin

15.3 mg

C vitamin

12.2 mg

Niacin - B3 vitamin

0.734 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.83 g

Zsír

telített zsírsav

0.05 g

egyszeresen telített zsírsav

0.01 g

többszörösen telített zsírsav

0.113 g

ásványi anyagok

Kalcium

37 mg

Vas

1.03 mg

Magnézium

25 mg

Foszfor

38 mg

Nátrium

6 mg

Cink

0.24 mg

Réz

0.069 mg

Mangán

0.216 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

2.7 g

cukor

3.26 g

víz

90.32 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.082 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.104 mg

Niacin - B3 vitamin

0.734 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.225 mg

Folát

33 µg

Kolin

15.3 mg

Alfa-karotin

69 µg

Béta-karotin

379 µg

Lutein+zeaxantin

640 µg

E vitamin

0.41 mg

K vitamin

43 µg

A vitamin

35 µg

C vitamin

12.2 mg

B6 vitamin

0.141 g

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...