Bokorbab
Leírás
A sok-sok babfajta közül az egyik, ahol legkisebb a nyersanyag veszteség. Gyakorlatilag elegendő a bab két végét levágni és már főzhetünk is vele. Leírása, felhasználása megegyezik a zöldbabéval.
Mikor vegyem
Nyáron találkozhatunk ezzel a babfélével a piacokon. Biztosan felismerjük a kb. 5-10cm-es zöld hüvelyeket.
hogyan tároljam
Frissen a hűtőszekrény zöldségtároló rekeszében tárolhatjuk, de pár percnyi blansírozás után akár le is fagyaszthatjuk.
100g Bokorbab
fehérjetartalom
1.83 g
zsírtartalom
0.173 g
szénhidráttartalom
6.97 g
víztartalom
90.32 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
38 mg
Kalcium
37 mg
Magnézium
25 mg
Nátrium
6 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.141 g
Kolin
15.3 mg
C vitamin
12.2 mg
Niacin - B3 vitamin
0.734 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.83 g
Zsír
telített zsírsav
0.05 g
egyszeresen telített zsírsav
0.01 g
többszörösen telített zsírsav
0.113 g
ásványi anyagok
Kalcium
37 mg
Vas
1.03 mg
Magnézium
25 mg
Foszfor
38 mg
Nátrium
6 mg
Cink
0.24 mg
Réz
0.069 mg
Mangán
0.216 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
rost
2.7 g
cukor
3.26 g
víz
90.32 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.082 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.104 mg
Niacin - B3 vitamin
0.734 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.225 mg
Folát
33 µg
Kolin
15.3 mg
Alfa-karotin
69 µg
Béta-karotin
379 µg
Lutein+zeaxantin
640 µg
E vitamin
0.41 mg
K vitamin
43 µg
A vitamin
35 µg
C vitamin
12.2 mg
B6 vitamin
0.141 g