Bokorbab

Bokorbab

Leírás

A sok-sok babfajta közül az egyik, ahol legkisebb a nyersanyag veszteség. Gyakorlatilag elegendő a bab két végét levágni és már főzhetünk is vele. Leírása, felhasználása megegyezik a zöldbabéval.

Mikor vegyem

Nyáron találkozhatunk ezzel a babfélével a piacokon. Biztosan felismerjük a kb. 5-10cm-es zöld hüvelyeket.

hogyan tároljam

Frissen a hűtőszekrény zöldségtároló rekeszében tárolhatjuk, de pár percnyi blansírozás után akár le is fagyaszthatjuk.

100g Bokorbab

fehérjetartalom

1.83 g

zsírtartalom

0.173 g

szénhidráttartalom

6.97 g

víztartalom

90.32 g

gramm bokorbab?

Top ásványi anyagok

Foszfor

38 mg

Kalcium

37 mg

Magnézium

25 mg

Nátrium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.141 g

Kolin

15.3 mg

C vitamin

12.2 mg

Niacin - B3 vitamin

0.734 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.83 g

Zsír

telített zsírsav

0.05 g

egyszeresen telített zsírsav

0.01 g

többszörösen telített zsírsav

0.113 g

ásványi anyagok

Kalcium

37 mg

Vas

1.03 mg

Magnézium

25 mg

Foszfor

38 mg

Nátrium

6 mg

Cink

0.24 mg

Réz

0.069 mg

Mangán

0.216 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

2.7 g

cukor

3.26 g

víz

90.32 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.082 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.104 mg

Niacin - B3 vitamin

0.734 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.225 mg

Folát

33 µg

Kolin

15.3 mg

Alfa-karotin

69 µg

Béta-karotin

379 µg

Lutein+zeaxantin

640 µg

E vitamin

0.41 mg

K vitamin

43 µg

A vitamin

35 µg

C vitamin

12.2 mg

B6 vitamin

0.141 g

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek