Baconbe tekert ceruzabab
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
95
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
379
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
67
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 107 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 704 micro
Összesen
95
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1431.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 428.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1682 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2816 micro
Összesen
379
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízben pár percig főzzük, fontos, hogy a bab még kellőképpen ress maradjon.
- A kihűlt ceruzababokat 6-osával vagy 8-asával csoportosítjuk, majd a csoportokat körbetekerjük 1-1 szelet baconnel.
- A tekercseket enyhén kiolajozott tespibe helyezzük, és sajtot reszelünk a tetejére (lehet trappista, füstölt vagy vegyes is).
- Sütőben megsütjük (amíg a sajt szépen megpirul a tetején).
- Rizzsel vagy friss salátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x4
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9791
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.
Ajánló
Friss vagy akár fagyasztott ceruzababból, zöldbabból, sőt még spárgából is bátran elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Csibedina
70 recept
Ha már unalmasak a klasszikus zöldbabos ételek, érdemes kipróbálni ezt a verziót. Nagyon egyszerű elkészíteni, különösebb gyakorlatot sem igényel és finom, ízletes, mutatós fogás.