r
Nosalty Logó

Bolognaival töltött rántott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Bolognaival töltött rántott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

A bundázáshoz, sütéshez

Összesen 2088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

A bundázáshoz, sütéshez

Összesen 8349 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

A bundázáshoz, sütéshez

Összesen 303 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4590.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    3457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 2088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.3 g

Zsír

  • Összesen
    557.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    240 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    184 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18361.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    1458 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    13829 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 8349 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A szószhoz

A bundázáshoz, sütéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. 4 dl tejhez hozzáütjük a 2 db tojást, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Amikor már csomómentes, felöntjük a másik 4 dl tejjel, és hozzáadunk egy kevés olajat is.
  2. A bolognai szószt elkészítjük, ahogy a csomagoláson lehet olvasni. Természetesen használhatunk más bolognai mártást is, üvegeset vagy saját készítésűt. Ehhez az ételhez én maradtam az alappornál.
  3. A kisült palacsinta tésztába teszünk egy kevés bolognai szószt, felhajtjuk egyszer, két oldalt behajtjuk, és felcsavarjuk.
  4. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük aranybarnára.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 27678
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Ajánló

Tehetünk bele kis reszelt sajtot is, de olyan fajtát, ami könnyen olvad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognaival töltött rántott palacsinta
Becsei Ágnes 100 recept

A férjemmel együtt találtuk ki, és akkor a legjobb, amikor együtt készítjük el. :)

Hozzávalók

A palacsintához

A szószhoz

A bundázáshoz, sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...