r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Vicikó konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Bolognai spagetti Vicikó konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1008
Kalória
64.2g
Fehérje
82g
Szénhidrátok
46.4g
Zsír
490.6g
Víz
142.5g
Koleszterin
9.3g
Rost
12.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1008 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 6057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6989 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4576 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 1008 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    385.2 g

Zsír

  • Összesen
    278.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14857.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    663 mg
  • Kálcium
    3319 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    834 mg
  • Foszfor
    5208 mg
  • Nátrium
    4731 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    2943.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4582 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1535 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    41933 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    27454 micro
  • Lut-zea
    5904 micro
Összesen 6057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    648 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát,szárzellerta legapróbbra, ahogy tudjuk felaprítjuk,a sárgarépát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát vágjuk apróbb darabkákra.
  2. Az olívaolajat egy nagyobb edényben felforrósítjuk, hozzátesszük a szalonnát, az oregánót, és megpirítjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk az összes zöldséget, és néhány percigkavargatva pirítsuk, míg a répától szép aranybarna színe lesz.
  4. Ekkor hozzáadjuk a darálthúst, amit jól szétnyomkodunk. Utána a paradicsomot, a levével együtt, természetesen. Forró vizet is öntünk bele, kb. 200-300 ml-t.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól összekeverjük.
  6. A bazsalikom száráról letépjük a leveleket,a szárat összevágjuk, és a szószhoz adjuk.
  7. Felforraljuk, lefedjük,időnként azért megkavarjuk, ésközepes lángon 35-40 percig főzzük.
  8. Levesszük a tűzről, a lereszelt parmezán felét beletesszük a mártásba, és ekkor tesszük hozzá, pár darabkivételével azösszetépkedett bazsalikom leveleket.
  9. Sózhatjuk, borsozhatjuk még.
  10. Tálaláskor a sós vízbenkifőtt spagettitleszűrjük, visszatesszük a kifőző fazékba,a mártás jó felét rárakjuk a tésztára, és jól összekeverjük.Tányérokratesszük, szedünk még rá a mártásból,megszórjuk kevés parmezánnal,pár csepp olívaolajjal, és néhány bazsalikomlevéllelmegkoronázzuka művünket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Szerintem az egyik legsűrűbben készített  spagetti szósz . Annyi, de annyiféle módon, ízzel, összetételben készítik, hogy az már sok. Nekem legalábbis. Nem beszélve a készen kapható variációkról... Évekkel ezelőtt, évekig volt szerencsénk együtt dolgozni olasz kollégákkal, akik a  " Mamma " kosztját istenítették, és készítették is.  És nem csak együtt dolgoztunk, hanem hál'  Istennek, csodás ételeket is ettünk együtt! :-)) Persze ez is szerepelt köztük, így mondhatom, hogy eredeti forrásból ismertem meg, és készítem is az alapján. Igazi házi recept! Ha nem is  Bologna-ból, de Nápolyból! :-) Érdemes elkészíteni, mert nem sok idő az egész, és az eredmény magáért beszél...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!