Bolognai spagetti Vicikó konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
83g darált marhahús118 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
83g sárgarépa30 kcal
-
3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
167g konzerv paradicsom27 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
13g olívaolaj118 kcal
-
83g spagetti tészta309 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1008
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g darált marhahús710 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1000g konzerv paradicsom160 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
80g olívaolaj707 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
6057
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
11.8g darált marhahús17 kcal
-
11.8g darált sertéshús21 kcal
-
3.5g bacon14 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
11.8g sárgarépa4 kcal
-
3.8g halványító zeller0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
23.6g konzerv paradicsom4 kcal
-
1.4g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g parmezán sajt18 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
11.8g spagetti tészta44 kcal
-
7.1g víz0 kcal
Összesen
142
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2476.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 868 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 490.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 764 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 2579 micro
-
β-karotin 6989 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4576 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
1008
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 385.2 g
Zsír
-
Összesen 278.6 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14857.9 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 663 mg
-
Kálcium 3319 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 834 mg
-
Foszfor 5208 mg
-
Nátrium 4731 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 491.9 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2943.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4582 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 438 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 115 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1535 micro
-
Kolin: 1107 mg
-
Retinol - A vitamin: 444 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 41933 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 27454 micro
-
Lut-zea 5904 micro
Összesen
6057
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 365 micro
-
β-karotin 989 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 648 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált marhahús
-
50 dkg darált sertéshús
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
500 g sárgarépa
-
4 db halványító zeller
-
6 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
10 ek olívaolaj
-
500 g spagetti tészta
Elkészítés
- A vöröshagymát, fokhagymát,szárzellerta legapróbbra, ahogy tudjuk felaprítjuk,a sárgarépát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát vágjuk apróbb darabkákra.
- Az olívaolajat egy nagyobb edényben felforrósítjuk, hozzátesszük a szalonnát, az oregánót, és megpirítjuk.
- Ezután hozzáadjuk az összes zöldséget, és néhány percigkavargatva pirítsuk, míg a répától szép aranybarna színe lesz.
- Ekkor hozzáadjuk a darálthúst, amit jól szétnyomkodunk. Utána a paradicsomot, a levével együtt, természetesen. Forró vizet is öntünk bele, kb. 200-300 ml-t.
- Sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól összekeverjük.
- A bazsalikom száráról letépjük a leveleket,a szárat összevágjuk, és a szószhoz adjuk.
- Felforraljuk, lefedjük,időnként azért megkavarjuk, ésközepes lángon 35-40 percig főzzük.
- Levesszük a tűzről, a lereszelt parmezán felét beletesszük a mártásba, és ekkor tesszük hozzá, pár darabkivételével azösszetépkedett bazsalikom leveleket.
- Sózhatjuk, borsozhatjuk még.
- Tálaláskor a sós vízbenkifőtt spagettitleszűrjük, visszatesszük a kifőző fazékba,a mártás jó felét rárakjuk a tésztára, és jól összekeverjük.Tányérokratesszük, szedünk még rá a mártásból,megszórjuk kevés parmezánnal,pár csepp olívaolajjal, és néhány bazsalikomlevéllelmegkoronázzuka művünket.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 232
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19683
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Szerintem az egyik legsűrűbben készített spagetti szósz . Annyi, de annyiféle módon, ízzel, összetételben készítik, hogy az már sok. Nekem legalábbis. Nem beszélve a készen kapható variációkról... Évekkel ezelőtt, évekig volt szerencsénk együtt dolgozni olasz kollégákkal, akik a " Mamma " kosztját istenítették, és készítették is. És nem csak együtt dolgoztunk, hanem hál' Istennek, csodás ételeket is ettünk együtt! :-)) Persze ez is szerepelt köztük, így mondhatom, hogy eredeti forrásból ismertem meg, és készítem is az alapján. Igazi házi recept! Ha nem is Bologna-ból, de Nápolyból! :-) Érdemes elkészíteni, mert nem sok idő az egész, és az eredmény magáért beszél...