r
Nosalty Logó

Bolognai-rakottas -Bolognai tészta 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Bolognai-rakottas -Bolognai tészta 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1636 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 411 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4037.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1636 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2707 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirongatjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, 1 ek oregánót, valamivel kevesebb bazsalikomot adunk hozzá, kicsit átpirítjuk, majd egy kevés vízzel felöntjük.
  3. Kb. 20 perc elég, hogy megpárolódjon, ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a rétesliszttel csomómentesre elkevert tejfölt.
  4. Felforraljuk, majd ízlés szerint kevés cukrot adunk hozzá.
  5. A tésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a raguval, tepsibe simítjuk, tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütőben összesütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11682
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valamivel feldobni a megszokott bolognai tésztát. Sikerült... 8)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...