r
Nosalty Logó

Bolognai rakott óriás kagylótészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ákos22
Bolognai rakott óriás kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 1343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 5373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2539.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1654 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    50337 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    348 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10157.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    581 mg
  • Kálcium
    1928 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    840 mg
  • Foszfor
    4459 mg
  • Nátrium
    2256 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.4 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1626.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1339 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    6615 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    201348 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 5373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7311 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. Forró, sós vízben megfőzzük az óriás kagylótésztát, ha lehet, inkább kevesebbet, ne sokat egyszerre, mert összeragad.

Ragu

  1. Olajon finomra vágott hagymát megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk.
  3. Felöntjük sűrített paradicsommal, majd egy pici vizet teszünk alá.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, beízesítjük, majd másfél-két órát főni hagyjuk.
  5. Egy tepsibe a kagylótésztát egyesével kitesszük, betöltjük a raguval, majd trappista sajttal leszórjuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2061
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ákos22 7 recept

Nos, folytatnám a receptjeimet ezzel a kis olasz étellel, remélem, nektek is tetszeni fog. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...