r
Nosalty Logó

Bolognai penne rigate Pancsikától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Bolognai penne rigate Pancsikától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 858 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.3 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4828.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1342 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4765 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7463 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bolognai mártás: 1 fej vöröshagymát és 4 gerezd fokhagymát megtisztítunk, felkockázzuk, 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuka darált húst, a paradicsompürét, a sót, borsot, fűszernövényeket (ízlés szerinti méretűre vágva), és a kisebb lyukú sajtreszelőn belereszeljüka maradék vöröshagymát és fokhagymát. Körülbelül 50 percig főzzük.
  2. Tészta: 5 l-es lábosban feltesszüka vizet 1 evőkanál olajjalés 5 kávékanál sóval forralni (szabály: minden 100 g tésztához 100 ml főzővízzelés 1 kávékanál sót kell számolni). Ha roppanósan szeretjük a tésztát, akkor 8 perc a főzésidő, ha normál, akkor pedig 10 perc (de figyeljük a csomagoláson a használati utasítást is).
  3. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük. Én minden esetben átöblítem hideg vízzel, így nem ragad össze.
  4. A tésztát kitálaljuk, tetejére halmozunk egy adag bolognai szószt, sajttal meghintjük, és bazsalikommal (vagy zellerlevéllel) díszítjük.
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2299
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai penne rigate Pancsikától
Pancsika 101 recept

Az ételek elkészítését kizárólagosan friss fűszernövényekkel végzem, még a férjemet is sikerült leszoktatnom az ételízesítők használatáról.:-D Egy nagyon ízletes és egészséges tésztával tálaltam, mely 20% árpa felhasználásával készült. Az árpa csökkenti a koleszterinszintet, és nagyon gazdag protein forrás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...