Bolognai másképpen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
24 kcal
-
2 kcal
-
113g sárgarépa41 kcal
-
108g darált marhahús154 kcal
-
11 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
33g marha alaplé0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
A polentához
-
33g kukoricadara121 kcal
-
50g tej28 kcal
-
83g marha alaplé0 kcal
-
1g só0 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
A tetejére
-
33 kcal
Összesen
619
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
680g sárgarépa248 kcal
-
650g darált marhahús923 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15 kcal
A polentához
-
200g kukoricadara724 kcal
-
300g tej168 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
6g só0 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
A tetejére
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
3709
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
3.3g halványító zeller0 kcal
-
18.5g sárgarépa7 kcal
-
17.7g darált marhahús25 kcal
-
10.9g konzerv paradicsom2 kcal
-
2.7g főzőtejszín4 kcal
-
5.4g marha alaplé0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g worcestershire-szósz0 kcal
A polentához
-
5.4g kukoricadara20 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
13.6g marha alaplé0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
6.8g mascarpone27 kcal
A tetejére
-
1.4g parmezán sajt5 kcal
Összesen
101
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1975.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 1122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 293.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 898 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 3528 micro
-
β-karotin 8625 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1831 micro
-
Lut-zea 820 micro
Összesen
619
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 215.8 g
Zsír
-
Összesen 194.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11853.4 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 1534 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 2670 mg
-
Nátrium 6733 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.7 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1758.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5388 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 737 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 21169 micro
-
β-karotin 51749 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10986 micro
-
Lut-zea 4919 micro
Összesen
3709
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 576 micro
-
β-karotin 1407 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 299 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 közepes szár halványító zeller
-
4 nagy db sárgarépa
-
65 dkg darált marhahús
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
1 dl főzőtejszín
-
2 dl marha alaplé
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 ek worcestershire-szósz
A polentához
-
1 bögre kukoricadara
-
3 dl tej
-
5 dl marha alaplé
-
1 teáskanál só
-
25 dkg mascarpone
A tetejére
Elkészítés
A raguhoz
- A felkockázott vöröshagymát megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát és a kis kockákra feldarabolt, megtisztított zöldségeket, végül a megdarált marhanyakat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a worcestershire-szószt, 4-5 percig így sütjük.
- Majd felöntjük az alaplével és a tejjel, valamint a paradicsomkonzervet is ráöntjük. Nagyon kis tűzön fedő alatt pároljuk 1,5-2 órán keresztül, míg minden puha lesz.
- Ha nagyon elfőné a levét, pótolhatjuk alaplével vagy tejjel.
A polentához
- A tejet elkeverve az alaplével és a sóval felforraljuk, és ekkor folyamatosan keverve hozzáöntjük a kukoricadarát, és addig keverjük, míg besűrűsödik.
- Végül elkeverünk benne 25 dkg mascarponét.
- Egy kivajazott sütőtálba öntjük a polenta felét. Ennek tetejére halmozzuk a ragut, majd a polenta másik felét.
A tetejére
- A megrakott tál tetején a polentára parmezán sajtot reszelünk.
- 200 fokosra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4825
- Feltöltés dátuma: 2014. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Kedvenc olasz-amerikai szakácsom, - Buddy Valastro receptje. Mindig valamilyen nekem igen tetsző étellel kápráztat el a TV képernyőjén. Diétásnak nem nevezhető ételekkel bombázza az embereket, amit családja tagjainak társaságában készít el. Mindegyiken látszik, min élnek. Ez is egy kalóriabomba, de nagyon finom. Én úgy gondolom, hogy nyugodtan ehetünk ilyen nehezebb ételeket is kellő mérsékletességgel, s persze váltogatva könnyebb ételekkel.