r
Nosalty Logó

Bolognai leves-egytál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Bolognai leves-egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 559 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3053 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    654 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    405 micro
  • β-karotin
    3512 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3774 micro
Összesen 2236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jércét megmossuk, kis darabokra vágjuk.
  2. A felforrósított olajon először a hagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk. Felöntjük 1 ½ l vízzel, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringágat, felforraljuk, és kislángon 60 perc alatt puhára főzzük.
  3. Közben a paradicsomot megmossuk, és héjastul kis kockákra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt karikára vágjuk.
  4. A megfőtt csirkét levétől leszűrjük, kicsontozzuk, és metéltre vágva visszatesszük az átszűrt levesbe. Hozzáadjuk a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, a zöldhagyma karikákat, és az apróra tördelt spagettit. Kislángon főzzük. Ha a levét túlságosan elfőné, adunk hozzá forró vizet.
  5. Mikor a tészta már teljesen megfőtt, hozzáadjuk a paradicsomot, és az apróra vágott zöldfűszereket. Ízesítsük ha szükséges, sóval és borssal. Együtt forraljuk 1-2 percig, majd lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12167
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 09.

Ajánló

Ízesíthetjük egy kis Erős Pistával is, ha szeretjük a csipős ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom és tartalmas egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...