Bolognai leves-egytál
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirke366 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
35 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
115g zöldhagyma22 kcal
-
25g spagetti tészta93 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g oregánó4 kcal
Összesen
559
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
460g zöldhagyma88 kcal
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
6g oregánó16 kcal
Összesen
2236
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
46.1g csirke67 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
21.2g zöldhagyma4 kcal
-
4.6g spagetti tészta17 kcal
-
18.4g paradicsom3 kcal
-
0.3g oregánó1 kcal
Összesen
103
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 308.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 878 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 943 micro
Összesen
559
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 151.2 g
Zsír
-
Összesen 122.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3053 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1459 mg
-
Nátrium 557 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1232.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 654 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 405 micro
-
β-karotin 3512 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 3774 micro
Összesen
2236
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 475 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
1 kg csirke
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
100 g spagetti tészta
-
400 g paradicsom
Elkészítés
- A jércét megmossuk, kis darabokra vágjuk.
- A felforrósított olajon először a hagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk. Felöntjük 1 ½ l vízzel, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringágat, felforraljuk, és kislángon 60 perc alatt puhára főzzük.
- Közben a paradicsomot megmossuk, és héjastul kis kockákra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt karikára vágjuk.
- A megfőtt csirkét levétől leszűrjük, kicsontozzuk, és metéltre vágva visszatesszük az átszűrt levesbe. Hozzáadjuk a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, a zöldhagyma karikákat, és az apróra tördelt spagettit. Kislángon főzzük. Ha a levét túlságosan elfőné, adunk hozzá forró vizet.
- Mikor a tészta már teljesen megfőtt, hozzáadjuk a paradicsomot, és az apróra vágott zöldfűszereket. Ízesítsük ha szükséges, sóval és borssal. Együtt forraljuk 1-2 percig, majd lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12167
- Feltöltés dátuma: 2010. június 09.
Ajánló
Ízesíthetjük egy kis Erős Pistával is, ha szeretjük a csipős ízeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom és tartalmas egytálétel.