r
Nosalty Logó

Bolgár rizses hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Bolgár rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    2950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    355 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    4423 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    14351 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 1832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    595 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A húst 2 cm-es darabokra vágjuk, és olajban 10 percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt 35 perc alatt puhára főzzük.
  2. A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nyolc részre vágjuk. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk, elfelezzük, a magokat kiszedjük, majd szeleteljük.
  3. A rizst a puha húshoz adjuk, és felforraljuk. A hagymát és a paprikát belekeverjük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó 5 percben tesszük hozzá.
  4. A rizses húst keverés nélkül puhára főzzük, és végül ízesítjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 41145
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvelt és nem drága étel, amelyhez sertéshúst használunk fel, dagadót vagy lapockát. Ezek ugyanis kissé zsírosabbak, így az étel zamatosabb lesz. A levest két húsleveskocka felhasználásával is helyettesíthetjük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...