"Boldog Szülinapot" torta - Gesztenyetorta 7.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
42g tej23 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
4g rum10 kcal
A tetejére
-
8g tortabevonó46 kcal
-
1g tej0 kcal
-
0g margarin3 kcal
Az oldalára
-
17g habtejszín49 kcal
-
6 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
1g cukorgyöngy3 kcal
Összesen
955
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
495g tojás623 kcal
-
450g porcukor1742 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
450g rétesliszt1638 kcal
-
150g tej84 kcal
-
15g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
50g rum116 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
10g tej6 kcal
-
5g margarin36 kcal
Az oldalára
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
11464
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
13.8g tojás17 kcal
-
12.5g porcukor48 kcal
-
8.3g vaj60 kcal
-
12.5g rétesliszt46 kcal
-
4.2g tej2 kcal
-
0.4g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
13.9g tej8 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
12 kcal
-
1.4g rum3 kcal
A tetejére
-
2.8g tortabevonó15 kcal
-
0.3g tej0 kcal
-
0.1g margarin1 kcal
Az oldalára
-
5.6g habtejszín16 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
0.3g cukorgyöngy1 kcal
Összesen
318
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.2 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
955
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.6 g
Zsír
-
Összesen 605.5 g
-
Telített zsírsav 357 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 3033 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5127 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 326 mg
-
Kálcium 1409 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1892 mg
-
Nátrium 1119 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1334.9 g
-
Cukor 821 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 645.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5060 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 1472 mg
-
Retinol - A vitamin: 4974 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1046 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2317 micro
Összesen
11464
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
9 db tojás
-
45 dkg porcukor
-
45 dkg rétesliszt
-
1.5 dl tej
-
15 g szalalkáli
A krémhez
-
0.5 l tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
25 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg gesztenyemassza
-
0.5 dl rum
A tetejére
-
10 dkg tortabevonó
-
1 ek tej
-
0.5 ek margarin
Az oldalára
-
200 ml habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag habfixáló
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből két evőkanál vízzel és késhegynyi sóval kemény habot verünk.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a puha vajjal.
- A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne a szalalkálit.
- A masszához keverjük, majd elkezdjük hozzákeverni a lisztet.
- Felét belekeverjük, majd hozzáadjuk a habot.
- Óvatosan összeforgatjuk, majd belekeverjük a többi lisztet.
- Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben a sütőt előmelegítve 4 lapot sütünk.
- A tészta elég sűrű, de ne féljünk eligazítani a sütőpapíron. Sütés közben szépen emelkedik.
- A lapok gyorsan sülnek, kb. 10 perc, de ez függ a sütőtől.
- Amíg a tésztalapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejben sűrűre főzzük a lisztet, folyamatosan keverve, nehogy csomós legyen.
- Amíg hűl a pép, a vajat kikeverjük a porcukorral jó habosra, majd hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.
- Vaníliás cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
- Jó alaposan habosra keverjük, majd a krémet a lapok közé kenjük.
- Tetejére felolvasztjuk gőz felett a bevonó csokit, kevés tejet és margarint adjunk hozzá.
- A tejszínt a vaníliával alaposan felverjük, majd beleadagoljuk a habfixálót.
- A torta oldalát felspricceljük. Szélére habrózsákat nyomunk, melyekre cukorgyöngyöket rakunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 25621
- Feltöltés dátuma: 2010. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nemrég kettős születésnapot ünnepelt a családunk. Keresztapám és az ő vője, unokahúgom férje egynapon ünnepelték születésnapjukat október 1-jén. Keresztapám a hetvenötödiket, a vője pedig az ötvenedik születésnapját érte meg. .Mindkettő édesszájú, és a kedvenc zserbón kívül még nekik készült ez a gesztenyés torta. Nem tortaformában sütöttem, mert elég népes köszöntő tábor volt jelen az eseményen. Kettőt sem akartam készíteni, ezért készült ez a monumentális nagy torta. Mindenki falatozhatott belőle kedvére.