r
Nosalty Logó

"Boldog Szülinapot" torta - Gesztenyetorta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
"Boldog Szülinapot" torta - Gesztenyetorta 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Összesen 11464 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    605.5 g
  • Telített zsírsav
    357 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    3033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5127 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1334.9 g
  • Cukor
    821 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    1472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4974 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2317 micro
Összesen 11464 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből két evőkanál vízzel és késhegynyi sóval kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a puha vajjal.
  3. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne a szalalkálit.
  4. A masszához keverjük, majd elkezdjük hozzákeverni a lisztet.
  5. Felét belekeverjük, majd hozzáadjuk a habot.
  6. Óvatosan összeforgatjuk, majd belekeverjük a többi lisztet.
  7. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben a sütőt előmelegítve 4 lapot sütünk.
  8. A tészta elég sűrű, de ne féljünk eligazítani a sütőpapíron. Sütés közben szépen emelkedik.
  9. A lapok gyorsan sülnek, kb. 10 perc, de ez függ a sütőtől.
  10. Amíg a tésztalapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejben sűrűre főzzük a lisztet, folyamatosan keverve, nehogy csomós legyen.
  11. Amíg hűl a pép, a vajat kikeverjük a porcukorral jó habosra, majd hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.
  12. Vaníliás cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
  13. Jó alaposan habosra keverjük, majd a krémet a lapok közé kenjük.
  14. Tetejére felolvasztjuk gőz felett a bevonó csokit, kevés tejet és margarint adjunk hozzá.
  15. A tejszínt a vaníliával alaposan felverjük, majd beleadagoljuk a habfixálót.
  16. A torta oldalát felspricceljük. Szélére habrózsákat nyomunk, melyekre cukorgyöngyöket rakunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25607
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég kettős születésnapot ünnepelt a családunk. Keresztapám és az ő vője, unokahúgom férje egynapon ünnepelték születésnapjukat október 1-jén. Keresztapám a hetvenötödiket, a vője pedig az ötvenedik születésnapját érte meg. .Mindkettő édesszájú, és a kedvenc zserbón kívül még nekik készült ez a gesztenyés torta. Nem tortaformában sütöttem, mert elég népes köszöntő tábor volt jelen az eseményen. Kettőt sem akartam készíteni, ezért készült ez a monumentális nagy torta. Mindenki falatozhatott belőle kedvére.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...