r
Nosalty Logó

"Bolánói" rakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kataa
"Bolánói" rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9426.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    6242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1442.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    124 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, ez levet fog engedni. Addig kevergetjük, míg elfő a leve.
  3. Hozzákeverjük az összenyomott fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a bolognai és a milánói alapot, valamint 8 dl vizet. Jól elkeverjük az egészet. Forrástól számított 5-6 perc múlva el is készült.
  5. A tésztát közben kifőzzük, a vízbe tehetünk egy kevés olajat, hogy ne álljon össze.
  6. Mély jénaiba tesszük a tésztát, ráöntjük a darált húsos szószt, majd az egészet összekeverjük.
  7. A tetejére felkarikázott paradicsomot és reszelt sajtot helyezünk. Pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 133898
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a tészta a bolognai spagetti és a milánói makaróni keresztezéséből született. Én nem szeretem a sűrített paradicsomot, ezért választottam a poros megoldást. A 8 dl víz soknak tűnhet, de ha valaki a szaftos tésztákat szereti, akkor ennyi kell bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...