r
Nosalty Logó

Bögrés pizzatészta búzadarával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
blanchetyler
Bögrés pizzatészta búzadarával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4233.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    3216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    1851 micro
Összesen 682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8467.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    6431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2748 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    3702 micro
Összesen 1362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6339 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze a lisztet, a búzadarát és a sót egy tálban. A tál közepén formázzunk egy "lyukat", amibe később belekerülhet a víz.
  2. Melegítsük fel a vizet, és keverjük el a cukorral, majd öntsük az előbb említett "lyukba".
  3. Szórjuk az élesztőt a vízbe, és óvatos mozdulatokkal keverjük el, vigyázva, hogy minél kevesebb liszt kerüljön hozzá. Várjunk addig, amíg elkezd habosodni a teteje (kb. 5 perc).
  4. Adjuk hozzá az olajat, majd kezdjük el összedolgozni: én általában a keverő dagasztókarjával dolgozom össze, majd kézzel átgyúrom, így érzem, hogy milyen az állaga. Lágy, de nem ragadós tésztát kell kapnunk, ezt pár csepp víz és liszt hozzáadásával tudjuk korrigálni.
  5. Olajozzuk be a tésztagombócot, és tegyük egy jól záródó tálba, vagy takarjuk le konyharuhával. Kelesszük a duplájára.
  6. Osszuk annyi kisebb gombócba, amennyi pizzát szeretnénk (ez a mennyiség általában 2 db 32 cm-s pizzához elég), és várjunk még 10 percet, mielőtt kézzel kinyújtanánk. Tegyünk rá paradicsomszószt, sajtot, és egyéb feltéteket.
  7. A sütő legalsó rácsán (ez változtatható attól függően, hogy mennyire éget a sütőnk), alaposan előmelegített, forró sütőben (250 °C vagy a maximum fokozat) süssük addig, amíg aranybarna lesz a széle, és az alja is kellően átsül.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 31600
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
blanchetyler 12 recept

Ha pizzáról van szó, folyamatosan tökéletesítem a receptemet. A legutóbbi tésztámmal nem voltam megelégedve, ezért kikísérleteztem egy búzadarás lisztkeveréket, és teljesen újraértelmeztem a korábbi receptjeimet. Egy 3,5 dl-s bögrében mérek ki mindent, de azért odaírtam mellé a pontos mértékegységeket is. A kézzel nyújtásban nekem a "How To Hand Slap Pizza Crust" című Youtube-videó nyújtott nagy segítséget, ezzel a módszerrel elsőre sikerült tökéletes, kör alakú tésztát nyújtanom szép peremmel. Hogy milyen a pizza? Mondhatom, hogy szinte tökéletes. Vékony, ropogós, de nem száraz tészta, levegős perem, pont, ahogy szeretem. A paradicsomszószt nem bonyolítom túl, egyszerű passzírozott paradicsom (passata) és egy nagy csipet só, ennél jobbat még nem találtam.:)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...