Bögrés pizzatészta búzadarával
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
30g búzadara108 kcal
-
5g só0 kcal
-
7 kcal
-
80g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g cukor10 kcal
A feltéthez
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
60g búzadara216 kcal
-
9g só0 kcal
-
13 kcal
-
160g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g cukor19 kcal
A feltéthez
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
5.5g búzadara20 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
14.6g víz0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
A feltéthez
-
45.6g passzírozott paradicsom11 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.1g sajt32 kcal
-
9.1g rukkola2 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4233.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 3216 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 389.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1374 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 34738 micro
-
Lut-zea 1851 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.1 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8467.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 921 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 816 mg
-
Nátrium 6431 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 779.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2748 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 3702 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 772.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6339 micro
-
Lut-zea 338 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Keverjük össze a lisztet, a búzadarát és a sót egy tálban. A tál közepén formázzunk egy "lyukat", amibe később belekerülhet a víz.
- Melegítsük fel a vizet, és keverjük el a cukorral, majd öntsük az előbb említett "lyukba".
- Szórjuk az élesztőt a vízbe, és óvatos mozdulatokkal keverjük el, vigyázva, hogy minél kevesebb liszt kerüljön hozzá. Várjunk addig, amíg elkezd habosodni a teteje (kb. 5 perc).
- Adjuk hozzá az olajat, majd kezdjük el összedolgozni: én általában a keverő dagasztókarjával dolgozom össze, majd kézzel átgyúrom, így érzem, hogy milyen az állaga. Lágy, de nem ragadós tésztát kell kapnunk, ezt pár csepp víz és liszt hozzáadásával tudjuk korrigálni.
- Olajozzuk be a tésztagombócot, és tegyük egy jól záródó tálba, vagy takarjuk le konyharuhával. Kelesszük a duplájára.
- Osszuk annyi kisebb gombócba, amennyi pizzát szeretnénk (ez a mennyiség általában 2 db 32 cm-s pizzához elég), és várjunk még 10 percet, mielőtt kézzel kinyújtanánk. Tegyünk rá paradicsomszószt, sajtot, és egyéb feltéteket.
- A sütő legalsó rácsán (ez változtatható attól függően, hogy mennyire éget a sütőnk), alaposan előmelegített, forró sütőben (250 °C vagy a maximum fokozat) süssük addig, amíg aranybarna lesz a széle, és az alja is kellően átsül.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 31600
- Feltöltés dátuma: 2014. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ha pizzáról van szó, folyamatosan tökéletesítem a receptemet. A legutóbbi tésztámmal nem voltam megelégedve, ezért kikísérleteztem egy búzadarás lisztkeveréket, és teljesen újraértelmeztem a korábbi receptjeimet. Egy 3,5 dl-s bögrében mérek ki mindent, de azért odaírtam mellé a pontos mértékegységeket is. A kézzel nyújtásban nekem a "How To Hand Slap Pizza Crust" című Youtube-videó nyújtott nagy segítséget, ezzel a módszerrel elsőre sikerült tökéletes, kör alakú tésztát nyújtanom szép peremmel. Hogy milyen a pizza? Mondhatom, hogy szinte tökéletes. Vékony, ropogós, de nem száraz tészta, levegős perem, pont, ahogy szeretem. A paradicsomszószt nem bonyolítom túl, egyszerű passzírozott paradicsom (passata) és egy nagy csipet só, ennél jobbat még nem találtam.:)