r
Nosalty Logó

Bögrés narancsos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Bögrés narancsos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4421.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    449 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 3526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral , vaníliás cukorral habosra felverjük. Apránként belekeverjük az olajat, a narancshéjat és a narancs levét.
  2. A lisztet, sütőport a tojáshoz keverjük, és végül a tejjel higítjuk a masszát.
  3. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1500 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 21212
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.

Ajánló

Tehetünk bele mazsolát, és a felébe keverhetünk kakaót is. Az eredeti receptben nem szerepelt, de ízlés szerint változtathatunk a recepten. Nálunk a kakaós, csokoládés sütemények a kedvencek, így én a felébe kakaót tettem, de darabos csokival is kitűnő lehet, majd legközelebb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Egy cseh oldalon találtam ezt a receptet, kíváncsi voltam az ízére, ezért ma megsütöttem. A narancsokat legalább felhasználtam, mert egy kicsit savanyú volt az evéshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...