Bögrés-mascarponés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához:
-
113g finomliszt410 kcal
-
58g cukor223 kcal
-
50g tej28 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
Krémhez:
-
11g finomliszt41 kcal
-
10 kcal
-
43 kcal
-
150g tej84 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
14 kcal
Tetejére:
-
10g színes cukorka36 kcal
Összesen
1577
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához:
-
450g finomliszt1638 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
200g tej112 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Krémhez:
-
45g finomliszt164 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
600g tej336 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g cseresznyelekvár56 kcal
Tetejére:
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
6295
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához:
-
19.9g finomliszt73 kcal
-
10.2g cukor39 kcal
-
8.9g tej5 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.6g napraforgó olaj50 kcal
Krémhez:
-
2g finomliszt7 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
8 kcal
-
26.6g tej15 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
11.1g mascarpone45 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
0.9g cseresznyelekvár2 kcal
Tetejére:
-
1.7g színes cukorka6 kcal
Összesen
278
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 65 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1429.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
1577
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105 g
Zsír
-
Összesen 260.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5718.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1933 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 1926 mg
-
Nátrium 1512 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 863.8 g
-
Cukor 429 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 143.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
6295
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
-
3 ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
2 ek cukor
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
1 ek cseresznyelekvár
Tetejére:
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
Tésztához:
- A tojást a cukorral kikeverjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan kikeverjük.
- Kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
- Amikor kihűlt a tészta, kivesszük a formából.
Krémhez:
- Felfőzzük a pudingport 3 dl tejjel és 2 ek. cukorral.
- Kikeverjük a mascarponét a porcukorral. Amikor félig kihűlt a puding, hozzáadjuk a mascarponés masszát.
- A maradék tejet elkeverjük 3 ek. liszttel, és felfőzzük a vaníliás cukorral, majd ezt is hozzáadjuk a pudinghoz, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémet a lekvárral megkent tésztaalapra kenjük, pár órára hűtőbe tesszük.
- Színes cukorkákkal és marcipánfigurával díszítjük a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7923
- Feltöltés dátuma: 2019. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Ezt a tortát még húsvét alkalmából készítettem el. Tetejét ízlés szerint bárhogyan díszíthető. Ha a krémet hígnak találjuk, keverjünk hozzá 2 ek. zselatint.