r
Nosalty Logó

Bögrés marcipános süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bögrés marcipános süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    2075 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 3513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a tojással kikeverjük, majd szépen, lassan adagoljuk hozzá a sütőporos, szódabikarbónás, sós lisztet.
  2. Folyamatosan kevergetjük, és amikor már nehéz keverni, adhatjuk hozzá a tejet.
  3. Amikor kész ez a sűrűbb massza, akkor hozzáadjuk a mákot, a sajtreszelőn lereszelt marcipánt (ha mélyhűtőből vesszük ki, könnyebb reszelni), a citromhéjat. A legvégén hozzákeverünk mandulaaromát (elhagyható) és valamennyi olvasztott teavajat.
  4. A gondosan összekevert masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (én a massza tetejére vagdostam egy pici teavajat még), és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 40 perc alatt megsütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, és díszítsük a kész sütit, akár csokimázzal, mandulával, porcukorral...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6184
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit úgy találtam ki, hogy felmértem, milyen alapanyagok vannak itthon. Szerintem nagyon jól sikerült, a marcipán és a mák miatt szaftos a közepe a sütinek, még azt sem igényli, hogy krémet kenjünk bele. Örülök, hogy ilyen fini lett :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...