Bögrés-mákos süti 3. - almával és sárgarépával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
590
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3532
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
271
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1398 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 389 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 1102 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
590
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 176.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8388.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 3120 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 852 mg
-
Foszfor 2331 mg
-
Nátrium 1923 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.4 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 516.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1579 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 923 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6610 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 956 micro
Összesen
3532
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 190 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
10 dkg margarin
-
0.5 bögre nádcukor
-
0.5 bögre finomliszt
-
0.5 bögre teljes kiőrlésű liszt
-
20 dkg mák
-
3 tk szódabikarbóna
-
2 közepes db alma
-
1 közepes db sárgarépa
-
6 tk fahéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- Az almákat és a répát a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük.
- Felütjük a tojásokat.
- A cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a margarint, elkeverjük.
- Beleöntjük a lisztet, a szódabikarbónát.
- Ezután a mák és a fahéj következik.
- Mehet bele a lereszelt citromhéj, alma és sárgarépa, valamint a citromlé is.
- Az egészet összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19289
- Feltöltés dátuma: 2011. február 15.
Ajánló
Nézzétek meg, mielőtt nekiálltok sütni, hogy a készen vásárolt darált mák cukrozott-e vagy sem. Különben könnyen úgy járhattok, ahogy én...mire a cukrot már kikevertem a tojással, és ahhoz a részhez értem, hogy "add hozzá a mákot", akkor vettem észre, hogy véletlenül cukrozott mákot sikerült vennem. Így került a sütibe a citromhéj és a citromlé....elég édes lett, de abszolút ehető. Hamar fogyott is... sikerült megmentenem a helyzetet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezen a héten mindent kitaláltam, csak tanulnom ne kelljen... na, és valamiből energiát is kell meríteni, hát miből, ha nem a hobbimból??? Így hát sütöttem. Mákosat. A héten másodszor :) ( kőszegi máktorta receptje hamarosan). Na és ugye, ha lelkes a közönség, az is inspirál! :)