r
Nosalty Logó

Bögrés diós-mákos-mazsolás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Bögrés diós-mákos-mazsolás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1056 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1056 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    237.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10878 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    4334 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1068 mg
  • Foszfor
    3998 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 4216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást a margarinnal, a cukorral robotgéppel jó habosra keverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a darált diót és mákot. Majd felváltva a lisztes keveréket a tejjel a tojáshoz adjuk, és a robotgéppel jól eldolgozzuk.
  3. Ha kész, sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe öntjük, és megszórjuk a maréknyi mazsolával.
  4. Előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük 30-35 perc alatt.
  5. Ha kész és kihűlt, kettévághatjuk, és megkenhetjük savanykás lekvárral, a tetejére tehetünk csokimázt, de ezek nélkül is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 54289
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bögrés diós-mákos-mazsolás süti
Ildikó79 41 recept

Elég sok bögrés sütit kipróbáltam már, de nálunk ez a nyerő. Ha sütök, pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...