r
Nosalty Logó

Bográcsos marhapörkölt lillusca konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bográcsos marhapörkölt lillusca konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3952 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    594 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    454.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8790.1 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    679 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    4733 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    4157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    130 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 3952 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a húst, majd felkockázzuk, és forró vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, majd egy kis olajon/zsíron megdinszteljük.
  3. Mikor már üveges a hagyma, rászórjuk a pirospaprikat, egy pár másodpercig pirítjuk, majd a lecsepegtetett húst hozzáadjuk.
  4. A lecsósbabot (de lehet sima lecsó is) ledaráljuk vagy leturmixoljuk, és ezt is hozzáadjuk a húshoz.
  5. Hozzáadjuk a vörösbort.
  6. Ezt az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy a hús elbukjon.
  7. Sóval, borssal és majorannával ízesítjük.
  8. A babérlevelet hozzáadjuk, és egy csipetnyi szerecsendiót.
  9. A 2 mk paprikakrémet hozzáadjuk, egy mokkáskanál szódaporral megszórjuk, de vigyázzunk, mert futni fog a hab.
  10. Majd ha már a hús nem rágós, de még főnie kell, hozzáadjuk a krumplit kb. 20 perccel a főzés befejezése előtt.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24040
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem receptje, amit minden nyáron a Duna-parton készítünk el, több alkalommal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...