Bodzás panna cotta epervelővel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
panna cotta
-
67g habtejszín195 kcal
-
33g tej19 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
13 kcal
-
2g zselatin6 kcal
epervelő
-
50g eper15 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
6 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
339
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
panna cotta
-
400g habtejszín1168 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g zselatin34 kcal
epervelő
-
300g eper90 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
38 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2033
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
panna cotta
-
32.9g habtejszín96 kcal
-
16.4g tej9 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
epervelő
-
24.7g eper7 kcal
-
3.3g citromlé1 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.6g barna cukor6 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
8.2g víz0 kcal
Összesen
166
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 108.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
339
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1229.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.9 g
-
Cukor 184 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 653.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
2033
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
panna cotta
-
4 dl habtejszín
-
2 dl tej
-
10 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
epervelő
-
30 dkg eper
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek barna cukor
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
1 dl víz
Elkészítés
panna cotta
- Öntsük bele egy edénybe a tejszínt és a tejet, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Ezután tegyük fel a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig. Amikor elkezd forrni, zárjuk el a gázt, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk legalább egy órán át állni, hogy átvegye a bodza ízét.
- Ezután szűrjük le, és kanállal nyomkodjuk ki a bodzavirágból a tejszínes keveréket.
- Ezután tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük fel forráspontig. Ekkor vegyük le, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.
- Ezután szintén szűrjük át, majd töltsük bele az előzőleg hideg vízzel kiöblített formákba. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk).
- Tálalás előtt vegyük ki a formákat a hűtőből, egyesével állítsuk pár pillanatra meleg vízbe, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a tányérra (érdemes a formákat egy kicsit a tányérhoz kocogtatni, akkor könnyebben ki fog jönni).
- Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, és adjunk hozzá a vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd óvatosan keverjük össze, és kisebb lángon főzzük két-három percig.
- A keményítőt keverjük simára egy evőkanál vízzel, majd csorgassuk az eperhez. Ezután óvatosan kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki egészen (pár pillanat alatt besűrűsödik).
- Tálaláskor a tányéron lévő bodzás panna cotta köré ízlés szerint kanalazzunk a kihűlt epervelőből, és úgy kínáljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3251
- Feltöltés dátuma: 2015. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept
A tejszín és a tej átvette a bodza ízét, és ettől nagyon finom lett. Tálaláskor a selymesen krémes bodzaízű panna cotta köré pár kanál epervelőt kanalaztam, majd úgy tálaltam.