r
Nosalty Logó

Bodzás panna cotta eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Bodzás panna cotta eperrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Panna cotta

Epervelő

Összesen 335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Panna cotta

Epervelő

Összesen 1999 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Panna cotta

Epervelő

Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1999 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Panna cotta

Epervelő

Elkészítés

Panna cotta

  1. Öntsük bele egy edénybe a tejszínt és a tejet, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Ezután tegyük fel a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig.
  2. Amikor elkezd forrni, zárjuk el a gázt, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk legalább egy órán át állni, hogy átvegye a bodza ízét.
  3. Ezután szűrjük le és kanállal nyomkodjuk ki a bodzavirágból a tejszínes keveréket.
  4. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük fel forráspontig. Ekkor vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel addig keverjük míg a zselatin teljesen feloldódik.
  5. Ezután szintén szűrjük át, majd töltsük bele az előzőleg hideg vízzel kiöblített formákba. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk)
  6. Tálalás előtt vegyük ki a formákat a hűtőből, majd egyesével állítsuk pár pillanatra meleg vízbe, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a tányérra. (érdemes a formákat egy kicsit a tányérhoz kocogtatni, akkor könnyebben ki fog jönni)

Epervelő

  1. Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, és adjunk hozzá két evőkanál vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd óvatosan keverjük össze, és kis lángon főzzük két-három percig.
  2. A keményítőt keverjük simára egy evőkanál vízzel, majd csorgassuk az eperhez. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük míg kissé besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki egészen. (pár pillanat alatt besűrűsödik)
  3. Tálaláskor a tányéron lévő bodzás panna cotta köré ízlés szerint kanalazzunk a kihűlt epervelőből és úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 253
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Panna cotta

Epervelő

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...