Bodzás panna cotta eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Panna cotta
-
67g habtejszín195 kcal
-
33g tej19 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
13 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
2g zselatin6 kcal
Epervelő
-
50g eper15 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
3 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
335
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Panna cotta
-
400g habtejszín1168 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Epervelő
-
300g eper90 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
31 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
19 kcal
-
24g víz0 kcal
Összesen
1999
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
Panna cotta
-
36g habtejszín105 kcal
-
18g tej10 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
Epervelő
-
27g eper8 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.7g vanillincukor3 kcal
-
1.8g barna cukor7 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
2.2g víz0 kcal
Összesen
180
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
335
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 128.5 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1212.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.5 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 556.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
1999
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Panna cotta
-
4 dl habtejszín
-
2 dl tej
-
4 db bodzavirág
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg porcukor
-
10 g zselatin
Epervelő
-
30 dkg eper
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vanillincukor
-
2 ek barna cukor
-
0.5 csapott ek étkezési keményítő
-
3 ek víz
Elkészítés
Panna cotta
- Öntsük bele egy edénybe a tejszínt és a tejet, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Ezután tegyük fel a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig.
- Amikor elkezd forrni, zárjuk el a gázt, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk legalább egy órán át állni, hogy átvegye a bodza ízét.
- Ezután szűrjük le és kanállal nyomkodjuk ki a bodzavirágból a tejszínes keveréket.
- Ezután tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük fel forráspontig. Ekkor vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel addig keverjük míg a zselatin teljesen feloldódik.
- Ezután szintén szűrjük át, majd töltsük bele az előzőleg hideg vízzel kiöblített formákba. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk)
- Tálalás előtt vegyük ki a formákat a hűtőből, majd egyesével állítsuk pár pillanatra meleg vízbe, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a tányérra. (érdemes a formákat egy kicsit a tányérhoz kocogtatni, akkor könnyebben ki fog jönni)
Epervelő
- Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, és adjunk hozzá két evőkanál vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd óvatosan keverjük össze, és kis lángon főzzük két-három percig.
- A keményítőt keverjük simára egy evőkanál vízzel, majd csorgassuk az eperhez. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük míg kissé besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki egészen. (pár pillanat alatt besűrűsödik)
- Tálaláskor a tányéron lévő bodzás panna cotta köré ízlés szerint kanalazzunk a kihűlt epervelőből és úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 253
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept