r
Nosalty Logó

Bodzás habos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Bodzás habos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 711 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 4261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 711 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5835.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 4261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is megfőzzük a pudingot.
  2. Szétválsztjuk a tojásokat, A sárgájába tesszük a cukrot, a vizet, az olajat, és robotgéppel jól kikeverjük.
  3. Lassan kevergetve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Utóljára lazán beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.
  5. Olajozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  6. Az előkészített pudingot rákanalazzuk. A tetejére ráosztjuk a magozott meggyet.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük.
  8. Kihűtjük, majd rákenjük a tetejére a lekvárt.
  9. A keményre vert tejszínhabot rásimítjuk, csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3005
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Ajánló

A különböző spájzban fellelhető lekvárokat ehez a sütihez nagyon jól felhasználhatjuk a hozzájuk illő gyümölcsökkel, amit szintén a spájzban megtalálunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bodzás habos
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a sütit egy napilap Gasztronómiai mellékletében találtam. Sajnos nagyon szeretjük az ilyen "habos-babos" süteményeket, így nem bírtam magammal, ki kellett próbálnom. Némi változtatással készült a mű, ugyanis eredetileg a recept áfonyalekvárral készült. De mivel Húsvét Hétfőjén jutott eszembe, hogy most azonnal meg kell sütnöm, jaj dehogy várok én arra, hogy kinyit majd a bolt ! Bodzalekvárom van még a spájzban, és áfonya helyett azzal kentem le a sütit. A családomnak nagyon tetszett, annál is inkább, mert csak egy kis sósat sütöttem a Húsvéti Ünnepekre. A vasárnapi ebédnél viszont megszólalt a családom: Na anya! Most már előveheted a meglepi süteményt! Mert általában nem fordul elő, hogy ebéd után ne lenne egy kis édesség. Én meg ott álltam édesség nélkül! Nagyon rosszul éreztem magam. Az volt a mulatságos, hogy azt hitték, vicc. Hát ezért kellett Húsvét Hétfőn azonnal sütnöm!

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...