r
Nosalty Logó

Bodzás-epres joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Bodzás-epres joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3811.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 3257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját, végül hozzászitáljuk a sütőporos lisztet.
  2. A masszát kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amikor kihűlt a tortalap, lehúzzuk a vele sült sütőpapírt.

Krém

  1. A tortakarikát ismét kibéleljük sütőpapírral. Visszatesszük bele a tortalapot, a szélét körberakjuk, kirakjuk a kicsumázott, felezett eperrel.
  2. A krémhez összekeverjük a cukrot, a bodzaszörpöt, a citrom levét, reszelt héját és a joghurtot, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint.
  3. A krémet az előkészített formába töltjük óvatosan, hogy az eperszeletek ne mozduljanak el. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Díszítés

  1. Tálalás előtt friss eper díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Az epreket a tején megszórjuk kevés porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 419
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bodzás-epres joghurttorta
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...