r
Nosalty Logó

Bodzalekváros charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
R.Eszter
Bodzalekváros charlotte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Összesen 3178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6267.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2108 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.9 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 3178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a csipet sót.
  3. Sütőpapírral bélelt, kb. 28X34-es tepsibe simítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon, 10-12 perc alatt világosra sütjük a tésztát.

Krémhez

  1. A pudingokat 2 dl tejjel és 2 tojássárgájával csomómentesre keverjük.
  2. A cukorral, vaníliás cukorral és a maradék 6 dl tejjel sűrű pudingkrémet főzünk.
  3. Közben a 2 tojásfehérjéből 1 ek cukorral kemény habot készítünk.
  4. A fehérjehabot a még forró pudingkrémbe forgatjuk.

A tészta töltéséhez

  1. A még meleg piskótát leválasztjuk a sütőpapírról.
  2. A tésztát megkenjük a 6 ek bodzalekvárral, és a rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen!
  3. Egy kb. 2,2 literes edényt kibélelünk folpackkal, a feltekert tésztát 1,5 cm széles darabokra vágjuk, és kirakjuk vele az edény alját és oldalát. Nem baj, ha rések lesznek a szeletek között, azt majd a krém kitölti.
  4. A krémet beleöntjük a tésztával kirakott edénybe, majd a forma aljára is teszünk a szeletelt sütiből.
  5. Az egészet hűtőbe tesszük, hagyjuk hűlni 10 órán át.

Díszítéshez

  1. Ha már kihűlt, óvatosan egy laposabb tányérra borítjuk.
  2. Tetejét a felvert habtejszínnel és bodzabogyókkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28X34
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1130
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
R.Eszter 1 recept

A recepthez az ihletet a bodzaidény adta. Szeretem házi összetevőkből elkészíteni a sütiket, ehhez a recepthez saját készítésű bodzalekvárt, kertben szedett bodzabogyókat, házi tojást és kecsketejet használtam.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...