Bodzalekváros charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
R.Eszter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
3 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
A tészta töltéséhez
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
Díszítéshez
-
8g habtejszín24 kcal
-
7g bodzabogyó5 kcal
Összesen
266
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tészta töltéséhez
-
120g lekvár/ dzsem334 kcal
Díszítéshez
-
100g habtejszín292 kcal
-
80g bodzabogyó58 kcal
Összesen
3178
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tésztához
-
11.8g tojás15 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
4.8g vaníliás pudingpor18 kcal
-
42.7g tej24 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A tészta töltéséhez
-
6.4g lekvár/ dzsem18 kcal
Díszítéshez
-
5.3g habtejszín16 kcal
-
4.3g bodzabogyó3 kcal
Összesen
169
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 522.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
266
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.4 g
Zsír
-
Összesen 76.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6267.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 2108 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 2054 mg
-
Nátrium 1850 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.9 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 410.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 768 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 898 mg
-
Retinol - A vitamin: 739 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1488 micro
Összesen
3178
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
4 db tojás
-
12 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
A tészta töltéséhez
Díszítéshez
-
1 dl habtejszín
-
8 dkg bodzabogyó
Elkészítés
Tésztához
- A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral fehéredésig habbá verjük.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a csipet sót.
- Sütőpapírral bélelt, kb. 28X34-es tepsibe simítjuk a tésztát.
- Előmelegített sütőben kb. 180 fokon, 10-12 perc alatt világosra sütjük a tésztát.
Krémhez
- A pudingokat 2 dl tejjel és 2 tojássárgájával csomómentesre keverjük.
- A cukorral, vaníliás cukorral és a maradék 6 dl tejjel sűrű pudingkrémet főzünk.
- Közben a 2 tojásfehérjéből 1 ek cukorral kemény habot készítünk.
- A fehérjehabot a még forró pudingkrémbe forgatjuk.
A tészta töltéséhez
- A még meleg piskótát leválasztjuk a sütőpapírról.
- A tésztát megkenjük a 6 ek bodzalekvárral, és a rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen!
- Egy kb. 2,2 literes edényt kibélelünk folpackkal, a feltekert tésztát 1,5 cm széles darabokra vágjuk, és kirakjuk vele az edény alját és oldalát. Nem baj, ha rések lesznek a szeletek között, azt majd a krém kitölti.
- A krémet beleöntjük a tésztával kirakott edénybe, majd a forma aljára is teszünk a szeletelt sütiből.
- Az egészet hűtőbe tesszük, hagyjuk hűlni 10 órán át.
Díszítéshez
- Ha már kihűlt, óvatosan egy laposabb tányérra borítjuk.
- Tetejét a felvert habtejszínnel és bodzabogyókkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28X34
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1130
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
R.Eszter
1 recept
A recepthez az ihletet a bodzaidény adta. Szeretem házi összetevőkből elkészíteni a sütiket, ehhez a recepthez saját készítésű bodzalekvárt, kertben szedett bodzabogyókat, házi tojást és kecsketejet használtam.