r
Nosalty Logó

Boci-boci tarka süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Boci-boci tarka süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Krém

Tészta

Máz

Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Krém

Tészta

Máz

Összesen 5666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Krém

Tészta

Máz

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7545.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    2603 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.6 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 5666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Krém

Tészta

Máz

Elkészítés

Krém

  1. A tejet és cukrot megfelezve megfőzzük a két pudingot (külön-külön), hagyjuk kihűlni.

Tészta

  1. Először a száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a többit, a tojásfehérje kivételével, s csomómentesre, szépen kikeverjük.
  2. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, s óvatosan beleforgatjuk az előbbi masszába.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tészta felét, majd a második felébe 1-2 kanál kakaóport keverünk, s így a tésztát ráöntjük az előzőre. Attól lesz cirmos a tésztája, hogy villával kissé "összekócoljuk" az egymásra öntött, kétszínű tésztát.
  4. Végül a tésztára kanalazzuk (vízbe mártott kanállal) a pudingokat.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 30-40 percig sütjük. Én jénai tepsiben sütöttem, a mérete 28x33 cm!
  6. Ha megsült - tűpróbát is alkalmazhatunk -, kivesszük, a mázat a tészta tetejére öntjük, elkenjük egyenletesen, s pár percre visszatesszük a sütőbe. Ezután hagyjuk kihűlni, s tetszőleges alakzatra szeletelve tálalhatjuk is!

Máz

  1. A hozzávalókat kis tálkában összekeverjük - nem szükséges, hogy a cukrok feloldódjanak -, s a megsült tészta tetejére öntjük, elkenjük egyenletesen, s pár percre visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28X33X6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20713
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kicsit izgalmasabbá, látványosabbá szerettem volna tenni egy ismert süteményt, így "átkonvertáltam", kis cirmos lett belőle... és finom nagyon... próbáljátok ki szerintem, így jobb, finomabb, csinosabb! :)

Hozzávalók

Krém

Tészta

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...