Bitterballen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
A bitterballenhez
-
80g darált marhahús114 kcal
-
16g vaj115 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
90g marha alaplé0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A panírozáshoz
-
60g finomliszt218 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
5g víz0 kcal
A sütéshez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1571
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
A bitterballenhez
-
400g darált marhahús568 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
450g marha alaplé0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A panírozáshoz
-
300g finomliszt1092 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
24g víz0 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
7853
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
A bitterballenhez
-
17.1g darált marhahús24 kcal
-
3.4g vaj25 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
19.2g marha alaplé0 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A panírozáshoz
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
10.7g zsemlemorzsa42 kcal
-
1g víz0 kcal
A sütéshez
-
18.2g napraforgó olaj161 kcal
Összesen
336
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 111.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1150.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 116.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 615 micro
Összesen
1571
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.3 g
Zsír
-
Összesen 555.3 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 243 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 169 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5753.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 376 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 2003 mg
-
Nátrium 2263 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 534.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 581.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 181 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 795 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2402 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3074 micro
Összesen
7853
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
336
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A bitterballenhez
-
8 dkg vaj
-
1 bögre finomliszt
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A panírozáshoz
-
2 bögre finomliszt
-
2 db tojás
-
250 g zsemlemorzsa
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A bitterballenhez
- Az olívaolajat felhevítjük, és megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük. Az utolsó percben adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet Ha kész, hagyjuk hűlni.
- Ha kihűlt, aprítóban daráljuk krémesre.
- A vajat olvasszuk föl egy lábasban, majd adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Adjuk hozzá az alaplevet, de lassan, kevergetve. Sűrűbb masszát kell kapnunk, mint egy átlag besamel. A végén reszeljük bele a szerecsendiót, és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
- Ha kész az alapleves "besamel", öntsük össze a húsos masszával, és jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára.
- Ha teljesen megszilárdult, vizes kézzel gyúrjunk belőle kisebb golflabdányi golyókat.
A panírozáshoz
- A lisztet, felvert és vízzel lágyított tojást, prézlit egy-egy tányérba tesszük, és a golyókat a szokásos módon bepanírozzuk.
- Visszatesszük a hűtőbe 2 órára, vagy a fagyasztóba fél órára.
A sütéshez
- Felforrósítjuk az olajat, és 5-6 darabonként kisütjük a bitterballeneket.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 18660
- Feltöltés dátuma: 2016. május 24.
Ajánló
Hidegen is nagyon finom. Ha nem elég hideg, amikor az olajba tesszük, a golyók szétmállanak, úgyhogy menjünk biztosra, és elsőre csak egyet süssünk ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Hollandia fasírtja - nevével ellentétben nem keserű, csak a kesernyés holland gin kiváló párja.