r
Nosalty Logó

Bitterballen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Bitterballen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 1571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 7853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 1571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.3 g

Zsír

  • Összesen
    555.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3074 micro
Összesen 7853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A bitterballenhez

  1. Az olívaolajat felhevítjük, és megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük. Az utolsó percben adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet Ha kész, hagyjuk hűlni.
  3. Ha kihűlt, aprítóban daráljuk krémesre.
  4. A vajat olvasszuk föl egy lábasban, majd adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Adjuk hozzá az alaplevet, de lassan, kevergetve. Sűrűbb masszát kell kapnunk, mint egy átlag besamel. A végén reszeljük bele a szerecsendiót, és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  5. Ha kész az alapleves "besamel", öntsük össze a húsos masszával, és jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára.
  6. Ha teljesen megszilárdult, vizes kézzel gyúrjunk belőle kisebb golflabdányi golyókat.

A panírozáshoz

  1. A lisztet, felvert és vízzel lágyított tojást, prézlit egy-egy tányérba tesszük, és a golyókat a szokásos módon bepanírozzuk.
  2. Visszatesszük a hűtőbe 2 órára, vagy a fagyasztóba fél órára.

A sütéshez

  1. Felforrósítjuk az olajat, és 5-6 darabonként kisütjük a bitterballeneket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 18736
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom. Ha nem elég hideg, amikor az olajba tesszük, a golyók szétmállanak, úgyhogy menjünk biztosra, és elsőre csak egyet süssünk ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hollandia fasírtja - nevével ellentétben nem keserű, csak a kesernyés holland gin kiváló párja.

Hozzávalók

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...