adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g basmati rizs358 kcal
-
100g víz0 kcal
-
375g csirkecomb417 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8g koriander2 kcal
Összesen
894
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g basmati rizs1432 kcal
-
400g víz0 kcal
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
0g chili0 kcal
-
30g koriander7 kcal
Összesen
3575
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
13.5g basmati rizs48 kcal
-
13.5g víz0 kcal
-
50.8g csirkecomb56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.9g limelé0 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0 kcal
-
10.2g paradicsom2 kcal
-
2g joghurt1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g koriander0 kcal
Összesen
120
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 849.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 380.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
894
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 161.8 g
Zsír
-
Összesen 161.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3397.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 1804 mg
-
Nátrium 742 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 355.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1521 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1057 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 314 micro
-
β-karotin 2540 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1347 micro
Összesen
3575
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 261 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
2 bögre basmati rizs
-
4 dl víz
-
6 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
5 teáskanál garam masala
-
1 teáskanál kurkuma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 lime-ból nyert limelé
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 ek olívaolaj
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
3 közepes db paradicsom
-
4 ek joghurt
-
chili ízlés szerint
Elkészítés
- A rizst többször átmossuk. Addig ismételjük, míg a víz teljesen tiszta nem lesz. Beáztatjuk, félretesszük.
- A csirkecombokat alaposan megmossuk, bőrét lehúzzuk. Egy tálba helyezzük őket, hozzáadunk egy ek sót, két tk garam masalát, fél tk kurkumát, egy tk összezúzott fokhagymát, egy lime kifacsart levét. Alaposan összeforgatjuk, majd letakarva pihenni hagyjuk.
- A kockára vágott vöröshagymát egy dl olajon (kicsit több olaj szükséges a megszokott mennyiségnél) üvegesre pirítjuk, rászórunk két tk köményt és két tk fokhagymát. Ezután mehet rá egy ek só, két tk garam masala, fél tk kurkuma és a kockára vágott paradicsom. 2-3 perc alatt kevergetve összepirítjuk. Amennyiben szeretitek csípősen, mehet hozzá egy kevéske csili is.
- Ezt követően hozzáadunk négy ek natúr joghurtot, és alaposan összekeverjük.
- Hozzáadjuk a bepácolt húst, alaposan összeforgatjuk, és lefedve, időnként megkeverve 20-25 perc alatt puhára főzzük. (Plusz vizet NEM kell hozzáadni, amennyit a hús engedni fog, az bőven elég!)
- Ha puhára főtt, kiszedjük a húsokat, a főzőlevet pedig leszűrjük, hamarosan szükségünk lesz rá.
- Felteszünk melegedni egy nagyobb lábasba vizet, a rizs mennyiségének tízszeresét. Amikor már gyöngyözik, azaz majdnem forr, hozzáadjuk az előzőleg átmosott és beáztatott rizst, egy ek sót, és 10 percig főzzük. Az idő elteltével leszűrjük. Ekkor, ha a főzőlé, melyben a húst főztük, kihűlt volna, akkor felmelegítjük. A rizsünk felét visszaöntjük a nagyobb lábasba, meglocsoljuk másfél merőkanál főzőlével, megszórjuk fél tk garam masalával, ráhelyezzük a húst, majd erre jön a rizs másik fele, újabb másfél merőkanál főzőlé, fél tk garam masala. Egy konyharuhával bebugyolált fedővel lefedjük, 15-20 percig a lehető legkisebb lángon pároljuk.
- Ha elkészült, alaposan összekeverjük, és egy nagyobb tálcán korianderrel vagy ennek híján petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 14465
- Feltöltés dátuma: 2015. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Néhány napja épp azon törtem a fejem, mit is főzzek aznap, mikor is beugrott: biryani. Mivel valami pikáns, izgalmas, fűszeres, kiadós és nem mellesleg viszonylag gyorsan elkészíthető ételt szerettem volna elkészíteni, így ez tökéletes választásnak bizonyult. S hogy összekössem a kellemeset hasznossal, úgy gondoltam, következő blogbejegyzésnek is kitűnő lesz.