r
Nosalty Logó

Biryani

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Biryani
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    161.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3397.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1521 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1057 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    314 micro
  • β-karotin
    2540 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 3575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    261 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst többször átmossuk. Addig ismételjük, míg a víz teljesen tiszta nem lesz. Beáztatjuk, félretesszük.
  2. A csirkecombokat alaposan megmossuk, bőrét lehúzzuk. Egy tálba helyezzük őket, hozzáadunk egy ek sót, két tk garam masalát, fél tk kurkumát, egy tk összezúzott fokhagymát, egy lime kifacsart levét. Alaposan összeforgatjuk, majd letakarva pihenni hagyjuk.
  3. A kockára vágott vöröshagymát egy dl olajon (kicsit több olaj szükséges a megszokott mennyiségnél) üvegesre pirítjuk, rászórunk két tk köményt és két tk fokhagymát. Ezután mehet rá egy ek só, két tk garam masala, fél tk kurkuma és a kockára vágott paradicsom. 2-3 perc alatt kevergetve összepirítjuk. Amennyiben szeretitek csípősen, mehet hozzá egy kevéske csili is.
  4. Ezt követően hozzáadunk négy ek natúr joghurtot, és alaposan összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a bepácolt húst, alaposan összeforgatjuk, és lefedve, időnként megkeverve 20-25 perc alatt puhára főzzük. (Plusz vizet NEM kell hozzáadni, amennyit a hús engedni fog, az bőven elég!)
  6. Ha puhára főtt, kiszedjük a húsokat, a főzőlevet pedig leszűrjük, hamarosan szükségünk lesz rá.
  7. Felteszünk melegedni egy nagyobb lábasba vizet, a rizs mennyiségének tízszeresét. Amikor már gyöngyözik, azaz majdnem forr, hozzáadjuk az előzőleg átmosott és beáztatott rizst, egy ek sót, és 10 percig főzzük. Az idő elteltével leszűrjük. Ekkor, ha a főzőlé, melyben a húst főztük, kihűlt volna, akkor felmelegítjük. A rizsünk felét visszaöntjük a nagyobb lábasba, meglocsoljuk másfél merőkanál főzőlével, megszórjuk fél tk garam masalával, ráhelyezzük a húst, majd erre jön a rizs másik fele, újabb másfél merőkanál főzőlé, fél tk garam masala. Egy konyharuhával bebugyolált fedővel lefedjük, 15-20 percig a lehető legkisebb lángon pároljuk.
  8. Ha elkészült, alaposan összekeverjük, és egy nagyobb tálcán korianderrel vagy ennek híján petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 14465
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány napja épp azon törtem a fejem, mit is főzzek aznap, mikor is beugrott: biryani. Mivel valami pikáns, izgalmas, fűszeres, kiadós és nem mellesleg viszonylag gyorsan elkészíthető ételt szerettem volna elkészíteni, így ez tökéletes választásnak bizonyult. S hogy összekössem a kellemeset hasznossal, úgy gondoltam, következő blogbejegyzésnek is kitűnő lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...