Birsalmasajtos kakaós csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Az ördög szakácsnője
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
5 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g kockacukor1 kcal
-
42 kcal
-
60g tej34 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g tojás7 kcal
A töltelékhez
-
28 kcal
-
18 kcal
-
6g porcukor22 kcal
-
10g birsalmasajt27 kcal
Összesen
660
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
3g kockacukor12 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
600g tej336 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
182 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
100g birsalmasajt265 kcal
Összesen
6601
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
40g finomliszt146 kcal
-
2 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0.1g kockacukor0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
24g tej13 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
A töltelékhez
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
3.2g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
2.2g porcukor9 kcal
-
4g birsalmasajt11 kcal
Összesen
264
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
660
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.7 g
Zsír
-
Összesen 141.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5483 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 445 mg
-
Kálcium 1111 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 674 mg
-
Foszfor 2410 mg
-
Nátrium 777 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1168.5 g
-
Cukor 353 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 377.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 815 micro
-
Kolin: 983 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1671 micro
Összesen
6601
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg friss élesztő
-
20 dkg cukor
-
1 db kockacukor
-
6 ek napraforgó olaj
-
5 db tojás
-
1 csipet só
-
3 csepp vanília kivonat
A töltelékhez
-
4 ek napraforgó olaj
-
8 ek cukrozatlan kakaópor
-
8 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- 0,5 dl tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk az élesztőt (hogy legyen az élesztőgombáknak miből táplálkozni).
- Az olajat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, cukrot, 4 egész tojást és a tejet úgy, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk.
- Jól kidolgozzuk, hogy egynemű legyen a tészta.
- Lisztezett tálban letakarva a tetején pici liszttel, meleg helyenduplájára kelesztjük (kb. 40 perc).Ha megkelt, 2 felé vágjuk.
- Az egyik adagot gyúródeszka méretűre nyújtjuk (az enyém 60cm x 80cm-es). Közben igazítjuk a tésztát, hogy szögletes maradjon.
- Most jön bele a töltelék: 2 ek. olajat kenőtollal egyenletesen elkenünka tésztán (ha kevés lenne, lehet még egy kanállal). Egyenletesen rászitáljuk a 4 ek. kakaót és porcukrot.
- A karácsonyról megmaradt, megszikkadt (de frissből is lehet) birsalmasajtot apró kockákra vágjuk, és egyenletesen elosztva rászórjuk.
- Feltekerjük, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Nem túl szorosan sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és egy egész felvert tojással megkenjük (valószínűleg csak a fele tojás fogy el, a másik fele a másik tésztára megy majd).
- Ugyanezt végig csináljuk a másik adag tésztával is.
- Előmelegített sütőben maximum fokozaton középső álláson pirosra sütjük.
- A második rúdhoz használhatunk fahéjat kakaó helyett, de abból elég csak 2 ek. A többi hozzávaló ugyanannyi.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6140
- Feltöltés dátuma: 2012. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az ördög szakácsnője
36 recept
Nagyon szeretjük a kakaós és fahéjas csigát, de jó lett volna valamivel feldobni! Mi más lehet erre nagyszerű, mint a birsalmasajt?