r
Nosalty Logó

Birsalmasajtos kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ördög szakácsnője
Birsalmasajtos kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5483 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    445 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.5 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 6601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 0,5 dl tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk az élesztőt (hogy legyen az élesztőgombáknak miből táplálkozni).
  2. Az olajat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, cukrot, 4 egész tojást és a tejet úgy, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk.
  3. Jól kidolgozzuk, hogy egynemű legyen a tészta.
  4. Lisztezett tálban letakarva a tetején pici liszttel, meleg helyenduplájára kelesztjük (kb. 40 perc).Ha megkelt, 2 felé vágjuk.
  5. Az egyik adagot gyúródeszka méretűre nyújtjuk (az enyém 60cm x 80cm-es). Közben igazítjuk a tésztát, hogy szögletes maradjon.
  6. Most jön bele a töltelék: 2 ek. olajat kenőtollal egyenletesen elkenünka tésztán (ha kevés lenne, lehet még egy kanállal). Egyenletesen rászitáljuk a 4 ek. kakaót és porcukrot.
  7. A karácsonyról megmaradt, megszikkadt (de frissből is lehet) birsalmasajtot apró kockákra vágjuk, és egyenletesen elosztva rászórjuk.
  8. Feltekerjük, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  9. Nem túl szorosan sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és egy egész felvert tojással megkenjük (valószínűleg csak a fele tojás fogy el, a másik fele a másik tésztára megy majd).
  10. Ugyanezt végig csináljuk a másik adag tésztával is.
  11. Előmelegített sütőben maximum fokozaton középső álláson pirosra sütjük.
  12. A második rúdhoz használhatunk fahéjat kakaó helyett, de abból elég csak 2 ek. A többi hozzávaló ugyanannyi.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6143
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birsalmasajtos kakaós csiga
Az ördög szakácsnője 36 recept

Nagyon szeretjük a kakaós és fahéjas csigát, de jó lett volna valamivel feldobni! Mi más lehet erre nagyszerű, mint a birsalmasajt?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...