r
Nosalty Logó

Birsalmasajtos kakaós csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Az ördög szakácsnője
Birsalmasajtos kakaós csiga
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

660
Kalória
17.8g
Fehérje
116.9g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
37.7g
Víz
108g
Koleszterin
6.1g
Rost
35.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5483 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    445 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.5 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 6601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 0,5 dl tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk az élesztőt (hogy legyen az élesztőgombáknak miből táplálkozni).
  2. Az olajat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, cukrot, 4 egész tojást és a tejet úgy, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk.
  3. Jól kidolgozzuk, hogy egynemű legyen a tészta.
  4. Lisztezett tálban letakarva a tetején pici liszttel, meleg helyenduplájára kelesztjük (kb. 40 perc).Ha megkelt, 2 felé vágjuk.
  5. Az egyik adagot gyúródeszka méretűre nyújtjuk (az enyém 60cm x 80cm-es). Közben igazítjuk a tésztát, hogy szögletes maradjon.
  6. Most jön bele a töltelék: 2 ek. olajat kenőtollal egyenletesen elkenünka tésztán (ha kevés lenne, lehet még egy kanállal). Egyenletesen rászitáljuk a 4 ek. kakaót és porcukrot.
  7. A karácsonyról megmaradt, megszikkadt (de frissből is lehet) birsalmasajtot apró kockákra vágjuk, és egyenletesen elosztva rászórjuk.
  8. Feltekerjük, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  9. Nem túl szorosan sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és egy egész felvert tojással megkenjük (valószínűleg csak a fele tojás fogy el, a másik fele a másik tésztára megy majd).
  10. Ugyanezt végig csináljuk a másik adag tésztával is.
  11. Előmelegített sütőben maximum fokozaton középső álláson pirosra sütjük.
  12. A második rúdhoz használhatunk fahéjat kakaó helyett, de abból elég csak 2 ek. A többi hozzávaló ugyanannyi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Nagyon szeretjük a kakaós és fahéjas csigát, de jó lett volna valamivel feldobni! Mi más lehet erre nagyszerű, mint a birsalmasajt?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!