r
Nosalty Logó

Birsalmás poharas desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Birsalmás poharas desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A cukrászkrémhez

A tejszínhabhoz

Az birspéphez

A rétegzéshez

Összesen 512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A cukrászkrémhez

A tejszínhabhoz

Az birspéphez

A rétegzéshez

Összesen 2049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A cukrászkrémhez

A tejszínhabhoz

Az birspéphez

A rétegzéshez

Összesen 181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1170 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 2049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A cukrászkrémhez

A tejszínhabhoz

Az birspéphez

A rétegzéshez

  • 10 dkg ostya (rúd, mogyorókrémes, lehagyható)

Elkészítés

A cukrászkrémhez

  1. A tejet egy kis fazékban feltesszük melegedni. Közben kimérjük a cukrot, majd összekeverjük a tojássárgájával, és hozzáadjuk a lisztet. A felmelegített tejből apránként folyamatos kevergetés mellett annyit kanalazunk a masszába, hogy könnyedén hozzá tudjuk önteni a többi tejhez.
  2. Az így kapott elegyet visszatesszük a tűzhelyre, és kis lángon vagy gőz fölött addig kevergetjük, míg egy puding sűrűségű krémet nem kapok (Ezt hívják cukrászkrémnek). Hagyjuk kihűlni!
  3. A birsalmát megpucoljuk, és a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Kis fazékba tesszük, adunk hozzá annyicukrot, amennyit szükségesnek érzünk(inkább többször keveset), illetve ízlés szerint őrölt fahéjat és kb. fél dl vizet. Főzzük össze, tegyük félre hűlni.
  4. Ha már kihűlt a cukrászkrémünk, hozzáfoghatunk a tejszínhab felveréséhez. Ebbe csak a csomag habfixálót kell beletenni, és kemény habbá verjük.
  5. Pár kanál tejszínhabot hozzáadunk a cukrászkrémhez, hogy lazább krémet kapjunk. Majd összekeverhetjük a tejszínhabbal a krémet, ügyelve, hogy a habot ne törjük össze.
  6. A pohár aljára kanalazunk a birsalmából, majd törünk rá a mogyorós ostyából, és végül kanalazunk rá a krémből. A következő rétegnél megismételhetjük ugyanígy is, de lehet úgy is, hogy csak a birsből kanalazunk, majd rá a krém, és a következő réteg lesz az ostya, és szintén rá a krém.
  7. Ezt addig csináljuk, amíg van a hozzávalókból. A lényeg, hogy a tetejére krém kerüljön. Én tettem mindegyikbe 1-1 db ostyát díszítésnek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3447
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igény volt egy kis könnyű poharas gyümölcsös krémre... A birsalma adott volt a kertből, így már csak a többit kellett  kitalálnom hozzá. Úgy gondoltam, remekül megy majd hozzá a vaníliás krém, és hogy valami csavar is legyen benne (és mert én imádom :-)), terveztem hozzá egy kis mogyorókrémes ostyát is... Sikere volt!:-D

Hozzávalók

A cukrászkrémhez

A tejszínhabhoz

Az birspéphez

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...