adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g pacal106 kcal
-
50g csicseriborsó189 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
10 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
379
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g pacal425 kcal
-
200g csicseriborsó756 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
39 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
71 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1517
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
43.1g pacal37 kcal
-
17.2g csicseriborsó65 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
4.1g sűrített paradicsom3 kcal
-
25.8g burgonya15 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
131
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 182.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3452 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
379
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.7 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2579 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1036 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 730.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1194 micro
-
Kolin: 1226 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 516 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
1517
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1189 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg csicseriborsó
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 ek sűrített paradicsom
-
3 db burgonya
-
1 ek napraforgó olaj
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Előző este beáztatjuk a csicseriborsót.
- Az előfőzött pacalt felkockázzuk.
- Serpenyőben olajon apróra vágott vöröshagymát pirítunk, majd rádobjuk a pacat.
- Hozzáadjuk az áztatott csicseriborsót
- Megfűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
- Egy óra hosszat főzzük, majd beletesszük a paradicsompürét és a fokhagymát.
- A kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk, még egy fél óráig főzzük vele.
- Jó ízt ad neki a kockára vágott, grillezett zöldpaprika is, bár a képen nem szerepel, illetve egy kis hintés petrezselyemmel vagy korianderlevéllel.
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 7464
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.
Ajánló
Melegen is, és hidegen is nagyon finom! Termésetesen ugyanilyen finom lesz marhagyomorból is, a kereskedelemben jobban beszerezhető, mint a birkagyomor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Általában birkavágás során jutok birkapacalhoz. Meglehetősen vacakos és kellemetlen esemény a tisztítása, meg a többszöri előfőzése, de megéri. Éveken keresztül irtóztam a pacaltól, mígnem egyszer Algériában ezt szervíroztak, isteni illata volt, és nem bírtam abbahagyni, annyira harmonikus íze volt. Azóta bármikor szívesen főzök, kedvenceim egyike lett.